Η Τουρκία διαλύεται και ο Ερντογάν δίνει αυξήσεις σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

Αυξήσεις σε συνταξιούχους και στους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που ήταν και το πρώτο για τη νέα χρονιά.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εν μέσω αναταραχής για την τουρκική οικονομία, κι ενώ ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε σε υψηλά 19 ετών, ήτοι στο 36,08%.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πρόσθετες αυξήσεις. Όπως είπε, στους δημοσίους υπαλλήλους, ο μισθός είχε αυξηθεί συνολικά κατά 28% και τώρα στο 30,5%, με στόχο να υπάρξει πρόσθετη στήριξη.

Παράλληλα, αύξησε το ποσό της κατώτατης σύνταξης. «Κανείς από τους συνταξιούχους μας δεν θα πάρει μισθό κάτω από 2.500 λίρες», ανέφερε.

Ό Τούρκος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, που όμως απέδωσε αποκλειστικά στην πανδημία. Όπως είπε, κατάφερε να διαχωρίσει τη χώρα από την παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση με θετικό τρόπο, ενώ πανηγύρισε για τις εξαγωγές, αλλά και για την αύξηση των τουριστών, καθώς όπως είπε, τα έσοδα ξεπέρασαν τα 24 δισ. δολάρια.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων που απασχολούν μαθητές επαγγελματικού λυκείου ή σπουδαστές πανεπιστημίων, με στόχο να δημιουργηθούν 75.000 άτομα αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

Για το 2021, υποστήριξε ότι θα είναι χρονιά διψήφιας ανάκαμψης, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα καταφέρει να μειώσει τον πληθωρισμό. «Λυπούμαστε που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα του πληθωρισμού. Είμαστε αυτοί που δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη κατά του πληθωρισμού στην ιστορία της Τουρκίας» τόνισε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.