Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν επικίνδυνα, χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έρχονται αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερα δυσάρεστη πραγματικότητα: βαγόνια και λεωφορεία χωρίς επαρκή κλιματισμό.
Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα για τους επιβάτες, αλλά και τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω των ήδη υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης ή και της παντελούς απουσίας κλιματισμού.
To μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε 28 συρμούς από τους 52 των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό, που από κατασκευής τους δεν διαθέτουν κλιματισμό. Τέσσερις από αυτούς έχουν παραχωρηθεί στην Γραμμή 1, δηλαδή στον Ηλεκτρικό, που τους καλοκαιρινούς μήνες κάνουν δρομολόγια πρωινές και βράδυνες ώρες. Εντός του μήνα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εγκατάσταση κλιματισμού σε 12 συρμούς πρώτης γενιάς.
To φετινό καλοκαίρι θα είναι το πρώτο με λειτουργικό κλιματισμό σε όλα τα λεωφορεία της Αθήνας. Με τις συχνές στάσεις όμως, ανά 300 μέτρα που ανοιγοκλείνουν οι πόρτες, τις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και τα ανοιχτά παράθυρα, η απόδοση του κλιματισμού πέφτει αισθητά.
Κάποιοι βέβαια, λόγω καθυστερήσεων και αναμονής, επιλέγουν το δικό τους όχημα.
Με στόχο τη μείωση της αισθητής θερμοκρασίας στις αποβάθρες, στο Θησείο λειτουργεί πιλοτικά σύστημα υδρονέφωσης. Το έργο επεκτείνεται και σε άλλους 8 σταθμούς του ηλεκτρικού.