Θα κάνει κόμμα ο Σαμαράς; Το Μαξίμου τον υπολογίζει

Το ερώτημα που κυριαρχεί εδώ και μήνες στα πολιτικά παρασκήνια παραμένει αναπάντητο: θα προχωρήσει τελικά ο Αντώνης Σαμαράς στη δημιουργία νέου κόμματος;

Υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει οπωσδήποτε στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Το ερώτημα δεν είναι «αν», αλλά «πότε» ανάλογα με το πότε θα προσδιοριστεί η ημερομηνία της κάλπης.

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από συνομιλίες με στελέχη που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της λαϊκής δεξιάς εντός και εκτός ΝΔ.

Όπως λένε, η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται δεδομένη, καθώς υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα του δεξιού χώρου που νιώθει ότι δεν εκφράζεται πλέον επαρκώς από την σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Το Μαξίμου δεν αιφνιδιάζεται

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρωθυπουργικό επιτελείο ήδη λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα Σαμαρά στον στρατηγικό του σχεδιασμό. Δεν πρόκειται για έκπληξη για το Μέγαρο Μαξίμου. Αντίθετα, αποτελεί μια από τις μεταβλητές που εξετάζονται ενόψει της απόφασης για τον χρόνο των εκλογών.

Η πιθανή δημιουργία κόμματος από τον Σαμαρά εκτιμάται ότι θα αποσπάσει ψήφους κυρίως από τη ΝΔ, αλλά και από μικρότερα δεξιά σχήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που στο Μέγαρο Μαξίμου προκρίνεται η σκέψη για πρόωρες εκλογές ώστε ο νέος φορέας να μην προλάβει να οργανωθεί επαρκώς και να εδραιωθεί.