Η μυστική συνάντηση Κυριάκου με Αλμπαϊράκ στην Κωνσταντινούπολη

Βασίλης Σκουρής

Μια συνάντηση με ιδιαίτερο πολιτικό και διπλωματικό ενδιαφέρον φέρεται να έγινε στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Φανάρι, συναντήθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με τον τούρκο «τσάρο» της οικονομίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές το τετ α τετ των δυο ανδρών έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας.

Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Μπ. Αλμπαϊράκ θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην Τουρκία, καθώς εκτός από υπουργός Οικονομικών είναι και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν και άρα πανίσχυρος εντός της τουρκικής κυβέρνησης. Επιπλέον είναι επιφορτισμένος με την πραγματοποίηση ειδικών παρασκηνιακών συναντήσεων εκ μέρους του Ταγίπ Ερντογάν, όπως προκύπτει και από την πρόσφατη αποστολή του στην Ουάσιγκτον και τη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον… γαμπρό του Αμερικανού Προέδρου!

Άγνωστο είναι στα «Παιχνίδια Εξουσίας» εάν η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπ. Αλμπαϊράκ ήταν εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης. Διπλωματικές πηγές στις οποίες απευθύνθηκε η στήλη δήλωναν άγνοια, αλλά δεν ήταν σίγουρες ότι δεν είχαν ενημερωθεί άλλα κέντρα εξουσίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.