ΗΠΑ: Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι η Βόρεια Μακεδονία θα παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία

Ηγετικά στελέχη του κόμματος VMRO-DPMNE, νικητή των πρόσφατων εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, διαβεβαίωσαν τις ΗΠΑ για την ακλόνητη δέσμευσή τους στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Εσκομπάρ, Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε ομιλία του σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον, ο Εσκομπάρ τόνισε την κοινή θέση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης: “Μετά την ορκωμοσία της νέας Προέδρου, μεταφέραμε σαφές μήνυμα. Αναμένουμε η Βόρεια Μακεδονία να συνεχίσει την πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ και να διατηρήσει την αφοσίωσή της στο ΝΑΤΟ.

Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από όλα τα επίπεδα ηγεσίας του VMRO-DPMNE, του νικητή κόμματος, ότι η ευρωπαϊκή πορεία παραμένει προτεραιότητα. Στην πραγματικότητα, επικρατεί ολοένα και περισσότερο η συνειδητοποίηση ότι η ένταξη στην ΕΕ αποτελεί μονόδρομο. Επομένως, αισιοδοξούμε ότι η νέα κυβέρνηση θα υιοθετήσει την ευρωπαϊκή πορεία ως κύριο πολιτικό στόχο. Και σε αυτό το εγχείρημα, η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να υπολογίζει στην αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ.”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.