Σλοβακία: Ποιος ωφελείται από την απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο;

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Φίτσο δήλωνε πριν από λίγες εβδομάδες :

Προσπαθούμε να ανοίξουμε το θέμα της άμεσης κατάπαυσης του πυρός, των μαχών και της έναρξης των διαπραγματεύσεων. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να μαλώνουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για 10 χρόνια παρά να αφήνουμε Ρώσους και Ουκρανούς να αλληλοσκοτώνονται για 10 χρόνια. Το ερώτημα είναι ποιος θέλει τι;

Μου φαίνεται ότι η Δύση υποστηρίζει εξαιρετικά αυτόν τον πόλεμο. Αυτό το μήνυμα προέκυψε το 2022, όταν ορισμένες δυτικές χώρες απέτρεψαν την Ουκρανία από την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, λένε, θα χρησιμοποιήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία για να αποδυναμώσουμε τη Ρωσία, θα παράσχουμε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, θα επιβάλουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να αποδυναμώσει τη Ρωσία ως τέτοια σε διεθνές επίπεδο, πολιτικά, οικονομικά και οικονομικά. Αυτό δεν λειτουργεί. Ο πόλεμος κρατάει δύο χρόνια.

Μαθαίνουμε ότι τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας είναι μεγαλύτερα από τα ουκρανικά. Και από τις δύο πλευρές υπάρχει τεράστιος αριθμός νεκρών στρατιωτών και τραυματιών. Η Ρωσία ευδοκιμεί οικονομικά και πολιτικά και ο Πρόεδρος Πούτιν απολαμβάνει μεγάλης υποστήριξης. Άρα, ίσως, έχουμε το δικαίωμα να αναρωτηθούμε εάν αυτή η δυτική στρατηγική είναι καλή; Υποστηρίζω ότι η στρατηγική της Δύσης στην Ουκρανία δεν λειτουργεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.