«Το καπελάκι σας και δρόμο» το μήνυμα Όρμπαν σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τις παθογένειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως των αξιωματούχων της, που δεν έχουν σταθεί αντάξιοι των περιστάσεων, ανέδειξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, μιλώντας σε υποστηρικτές του.

«Τα ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αντικατασταθούν καθώς δεν τους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκινώντας την εκστρατεία του κόμματός του Fidesz για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Και συνέχισε στέλνοντας στους αξιωματούχους των Βρυξελλών μήνυμα: «Υπάρχει πρόβλημα στις Βρυξέλλες, μεγάλο πρόβλημα. Η ηγεσία της ΕΕ έχει αποτύχει. Αν έχετε κακή επίδοση κατά τη διάρκεια της θητείας σας, έχετε θέσει τους ψηφοφόρους σας σε κίνδυνο και αν δεν περιμένουν τίποτα περισσότερο από εσάς, απομένει μόνο ένα πράγμα: Το καπελάκι σας και δρόμο».

Υποστήριξε ακόμη πως η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε παρακμή. Επέκρινε την πολιτική της Δύσης για τη στήριξη της Ουκρανίας, λέγοντας πως θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση, εκτός και αν η ΕΕ αλλάξει τακτική.

Να σημειωθεί πως το Fidesz του Όρμπαν παραμένει το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ουγγαρία.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.