Οργή του Ερντογαν μετά το χτύπημα σε συνεργείο του TRT στη Γάζα: το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα της θηριωδίας

Στα άκρα οι σχέσεις Ισραήλ–Τουρκίας μετά το χτύπημα σε συνεργείο του TRT στη Γάζα, στον προσφυγικό καταυλισμό Nusayrat.

Από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ο Sami Shahada, ανεξάρτητος καμεραμάν, ενώ ο δημοσιογράφος του TRT Arabi, Sami Berhum, γλίτωσε χωρίς να τραυματιστεί.

Αμέσως μετά την επίθεση ο Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, υποσχόμενος ότι «το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα της θηριωδίας», ενώ και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ μίλησε για «εσκεμμένη στοχοποίηση. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως γνώριζαν ότι υπάρχουν μέλη του Τύπου εδώ».

Την επίθεση καταδίκασε και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατία». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει και ο Δυτικός κόσμος πρέπει να αντιταχθεί άμεσα σε αυτή τη θηριωδία. Το Ισραήλ, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι σφαγές που διαπράττει, στοχοποιεί τους δημοσιογράφους και επιτίθεται στην ελευθερία του Τύπου. Επίσης, η αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις ενθαρρύνει το Ισραήλ. Φτάνει πια! Όσοι σιωπούν είναι συνένοχοι στο έγκλημα της γενοκτονίας του Ισραήλ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.