Τραγωδία στην Μπολόνια: 3 νεκροί, 3 τραυματίες και 6 αγνοούμενοι από έκρηξη σε κέντρο παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας

Τρεις νεκροί, τρεις τραυματίες και έξι αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στο τεχνητό φράγμα της ορεινής περιοχής Σουβιάνα στην νομαρχία της Μπολόνια.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τουρμπίνα, στο επίπεδο μείον εννέα του κέντρου, τριάντα μέτρα κάτω από το τεχνητό φράγμα του κέντρου παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Η παροχή πρώτων βοηθειών δυσχεραίνεται λόγω του ότι πολλοί χώροι του κέντρου παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας έχουν πλημμυρίσει, ενώ σε άλλα σημεία της εγκατάστασης υπάρχει πολύς καπνός. Η γύρω περιοχή, πάντως, θεωρείται ασφαλής αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του φράγματος.

Ο αρμόδιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι “δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων”.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνητό φράγμα της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια και στο σημείο της έκρηξης έχουν σπεύσει καραμπινιέροι, πυροσβέστες, ασθενοφόρα και ελικόπτερα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.