«Ρουκέτα» Ισραήλ κατά Τουρκίας: Κηρύσσουμε γενικευμένο οικονομικό πόλεμο

Η πρώτη ουσιαστική ρήξη στην σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, είναι πλέον γεγονός.

Απαντώντας στο τουρκικό μποϊκοτάζ το οποίο μάλιστα ανακοινώθηκε δια στόματος Φιντάν, Ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών Κατζ, έγραψε τα ακόλουθα:

Ο Ερντογάν θυσιάζει και πάλι τα οικονομικά συμφέροντα του λαού της Τουρκίας για την υποστήριξή του στους δολοφόνους της Χαμάς στη Γάζα που βίασαν, δολοφόνησαν και βεβήλωσαν τα σώματα γυναικών, κοριτσιών, ενηλίκων και έκαψαν ζωντανά παιδιά.

Το Ισραήλ δεν θα υποκύψει στη βία και τον εκβιασμό και δεν θα συγχωρήσει τη μονομερή παραβίαση των εμπορικών συμφωνιών και θα λάβει παράλληλα μέτρα κατά της Τουρκίας που θα βλάψουν την τουρκική οικονομία.

Διέταξα να ετοιμάσω μια άλλη λίστα προϊόντων που το Ισραήλ θα εμποδίσει την Τουρκία να εξάγει και επιπλέον, διέταξα την επικοινωνία με χώρες και οργανισμούς στις ΗΠΑ, προκειμένου να σταματήσουν τις επενδύσεις στην Τουρκία και να αποτρέψουν την εισαγωγή προϊόντων από την Τουρκία και στους φίλους μας στην Αμερική.

Το Κογκρέσο να εξετάσει την παραβίαση των νόμων για το μποϊκοτάζ και να επιβάλει ανάλογες κυρώσεις στην Τουρκία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.