Σκοτ Μπένετ: Βλέπει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη προκειμένου να κατηγορηθεί η Ρωσία

Σε ζοφερές προβλέψεις για το τι μπορεί να επακολουθήσει του τρομοκρατικού κτυπήματος στη Μόσχα προχώρησε ο ειδικός γεωστρατηγικός αναλυτής σε θέματα ασφάλειας και διεθνούς τρομοκρατίας και πρώην στρατιωτικός Scott Bennett, ο οποίος μίλησε σε εκπομπή του Info Wars.

Όπως είπε (μετά το 04:40 του βίντεο) δεν θα τον εξέπληττε καθόλου εάν γίνονταν τρομοκρατικά κτυπήματα σε διάφορα μέρη των ΗΠΑ, από εμπορικά κέντρα έως σχολεία, παρουσιάζοντας το διήγημα ότι η Ρωσία ευθύνεται για αυτά τα κτυπήματα, ως αντίποινα για την επίθεση στη Μόσχα, Μόσχα η οποία θα είχε εκλάβει -κατά λάθος- την επίθεση ως ενέργεια προερχόμενη από τις ΗΠΑ.

Βάσει αυτού του διηγήματος, θα μπορέσει να πει στον αμερικανικό λαό ότι τώρα όλοι πρέπει να σταθούν μαζί με τον Μπάιντεν κατά της Ρωσίας

Όπως λέει ο ίδιος η Ρωσία δεν αντιδρούσε ποτέ με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν το θεωρεί απίθανο κάποια κέντρα να προχωρήσουν σε σειρά προβοκατόρικων ενεργειών όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη στην Πολωνία ή τη Γαλλία (κατονομάζοντας συγκεκριμένα τον Μακρόν) προκειμένου να κατηγορήσουν την Ρωσία, προετοιμάζοντας το έδαφος για συ6σπείρωση της κοινής γνώμης κατά της Ρωσίας, είπε ο Bennett.

Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις», ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αυξάνει το επίπεδο  συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση, φοβούμενος  την… ISIS η οποία κτύπησε τη Μόσχα.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Αττάλ ύστερα από συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και ανώτερους αξιωματούχους ασφαλείας και άμυνας, έγραψε σε ανάρτησή του στο X ότι η απόφαση για την αύξκηση του επιπέδου συναγερμού, η οποία λαμβάνεται μήνες προτού το Παρίσι φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ελήφθη «στον απόηχο της ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση στη Μόσχα από την ISIS και στη σκιά των απειλών που βαραίνουν τη χώρα μας».

Το σύστημα τρομοκρατικού συναγερμού της Γαλλίας έχει τρία επίπεδα και το υψηλότερο ενεργοποιείται έπειτα από επίθεση στη Γαλλία ή το εξωτερικό ή όταν η απειλή μιας τέτοιας επίθεσης θεωρείται επικείμενη.

Η αύξηση του επιπέδου συναγερμού σημαίνει αυτόματα λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας, όπως ενισχυμένες περιπολίες των ενόπλων δυνάμεων σε δημόσιους χώρους, μεταξύ άλλων σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και θρησκευτικούς χώρους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.