Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε το Τik Tok

Η Ε.Ε ξεκίνησε επίσημη έρευνα, για το εάν το Τik Τok παραβιάζει τους κανόνες διαδικτυακού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παιδιών.

Η έρευνα για την ασφάλεια των παιδιών στην πλατφόρμα, περιλαμβάνει την εξέταση της επαλήθευσης ηλικίας και τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου, που χρησιμοποιούνται για τους λογαριασμούς των παιδιών.

Να σημειωθεί, ότι η έρευνα κατά της κινεζικής πλατφόρμας σύντομων βίντεο, μπήκε στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DSA), μετά από έρευνα του Guardian, για το Τik Τok.

Οι εταιρείες που παραβιάζουν το DSA, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο επιβολής προστίμων, έως και 6% του παγκόσμιου τζίρου τους. Το Tik Tok βέβαια, δεν δημοσιεύει τα έσοδά του, καθώς ανήκει στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance.

Το Tik Tok ισχυρίζεται, ότι έχει πρωτοποριακά συστήματα, για να προστατεύει τους εφήβους και να κρατά τα άτομα κάτω των 13 ετών, εκτός πλατφόρμας, Ωστόσο η πραγματικότητα δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Η έρευνα για το Tik Tok της DSA, είναι η δεύτερη, καθώς τον Δεκέμβριο οι Βρυξέλλες είχαν ελέγξει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, του Έλον Μασκ, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.