Σφάζονται Zelensky και Zaluzhny για την κινητοποίηση 500.000, ένας νεκρός ανά 5 λεπτά – Ρωσικές πόλεις Οδησσός, Κίεβο

Η Δύση χρησιμοποίησε την Ουκρανία σαν μαριονέτα αλλά ιστορικά όσο ένας ισχυρός υποστηρίζει την μαριονέτα οι συνέπειες δεν είναι εμφανής… όταν όμως αποσυρθεί η βοήθεια… αναδεικνύεται το χάος…
Μέσα σε δύο χρόνια ο τακτικός στρατός της Ουκρανίας καταστράφηκε, πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία συμβαίνει αυτό…
Κάθε 5 λεπτά στην Ουκρανία σκοτώνεται ή τραυματίζεται ένας στρατιώτης…
Εν τω μεταξύ το ζήτημα της νέας κινητοποίησης με 500.000 νέους στρατιώτες προκαλεί σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας και του Zaluzhny του αρχηγού του στρατού…
Ο στρατηγός πάντως διαψεύδει τον Zelensky ότι ζήτησε 500.000 νέους στρατιώτες…
Ο στρατηγός έχει το δικαίωμα να δηλώσει ότι είναι ώρα να τελειώσει αυτή η φάρσα

O Scott Ritter (Πρώην CIA) τόνισε ότι η απελευθέρωση της Marinka θα είναι η αρχή της κατάρρευσης της άμυνας του Ουκρανικού στρατού
Στο μέτωπο πάντως οι ρώσοι θέλουν λίγο ακόμη για να ανακαταλάβουν όλα τα εδάφη που κατέλαβαν οι Ουκρανοί στην 6μηνη αντεπίθεση…
Το σημείο καμπής
θα είναι η πτώση της Avdiivka… η πόλη αυτή είναι ο κύριος στρατιωτικός στόχος του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία αυτή την στιγμή…

Σφάζονται και αλληλοκατηγορούνται Zelensky Πρόεδρος Ουκρανίας και Zaluzhny αρχηγός στρατού για την κινητοποίηση 500.000 νέων στρατιωτών

Οι σχέσεις μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας Vladimir Zelensky και του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny επιδεινώνονται.
Ο Zaluzhny, του οποίου το πολιτικό δυναμικό είναι όλο και πιο σημαντικό, κατηγόρησε στην πραγματικότητα τον Zelensky ότι λέει ψέματα για την κινητοποίηση 500.000 νέων στρατιωτών.
Ταυτόχρονα, και οι δύο προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη για αποτυχίες και αντιδημοφιλείς αποφάσεις ο ένας στον άλλον.

Η σύγκρουση συνεχίζεται

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ερωτήθηκε ο Zelensky αν ήταν ακόμα σε σύγκρουση με τον στρατηγό.
Απέφυγε να απαντήσει.
«Γιατί θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει στην διαιώνιση αυτού του θέματος», είπε ο Zelensky.
Υπενθύμισε όμως ότι η στρατιωτική διοίκηση είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στο μέτωπο.
Ο Zelensky απέφυγε επίσης να σχολιάσει την έντονη κριτική κατά του Zaluzhny από τη βουλευτή του Υπηρέτη του Λαού Maryana Bezugla.
Εξήγησε μόνο: «δεν έχει χρόνο» να λύσει διαφορές στα κοινωνικά δίκτυα.
«Μου φαίνεται ότι όλοι πρέπει να δίνουμε καθημερινά αποτελέσματα στο κράτος, αλλά με μια selfie μπορούμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.
Πρόκειται για σαφή νύξη για τις φωτογραφίες του αρχιστράτηγου, τις οποίες δημοσίευσε με φόντο τις δηλώσεις της βουλευτή Bezuglaya.
Η Bezuglaya ανέφερε ότι ο Zaluzhny πραγματοποίησε τη διδακτορική του διατριβή στη φιλοσοφία.
Και αυτό έγινε κατά τη διάρκεια του πολέμου», τόνισε αγανακτισμένη.

Τα ψέματα του προέδρου

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου, το 43% των Ουκρανών πιστεύει ότι ο πρόεδρος και ο γενικός διοικητής βρίσκονται σε σύγκρουση.
Επιπλέον, το 72% είναι κατά της παραίτησης του Zaluzhny.
Ο βουλευτής της Ράντα, Yevgeny Shevchenko, πιστεύει ότι ο νέος νόμος για την κινητοποίηση θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα ποσοστά αποδοχής των Zelensky και Zaluzhny.
Το γραφείο του προέδρου μεταθέτει την ευθύνη στον στρατηγό. Και επιμένει ότι δεν διέταξε κινητοποίηση για 500.000 νέους στρατιώτες.

Ο Zelensky είπε ψέματα

«Το κύριο πράγμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και για εμένα προσωπικά είναι ότι οι άνθρωποι εντάσσονται στο στρατό και μπορούν να λύσουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.
Το ποιος έχει τι είδους αναβολή, ποιον να καλέσω δεν είναι αρμοδιότητά μου» τόνισε ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού.
Επιπλέον, δεν συμφωνεί με τη διατύπωση του νέου νόμου.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αδύνατο να προβλεφθεί η ανάγκη για εναλλαγή.
«Δεν είναι ρεαλιστικό να νομοθετούμε ότι θα κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο στις παρούσες συνθήκες», σημείωσε ο στρατηγός. Προηγουμένως, είπε επίσης ότι η απόλυση στρατιωτικού προσωπικού μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας είναι δυνατή μόνο υπό δύο προϋποθέσεις – εάν έχουν αντικαταστάτη και το μέτωπο είναι σταθερό.

Επιλέγοντας το ακραίο

Ο υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας από το 2016 έως το 2019, Andrei Reva, εξήγησε: έως και 500 χιλιάδες άτομα θα πρέπει να κληθούν στο μέτωπο λόγω της επιτυχημένης κινητοποίησης στη Ρωσία.
Ωστόσο, πρέπει να δράσουμε σκληρά: να στερήσουμε από τους στρατιώτες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τραπεζικό λογαριασμό ή ακόμη και την υπηκοότητα συνολικά.
Ο Ουκρανός δικηγόρος Rostislav Kravets πιστεύει ότι οι πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους για χάρη της κινητοποίησης.
Αλλά δεν απελαύνονται από τις χώρες της ΕΕ, γιατί χρειάζεται εργατικό δυναμικό.
Το νομοσχέδιο αναπτύχθηκε από την ομάδα του Umerov. Επιπλέον, η λέξη «Ουκρανία» είναι γραμμένη λάθος.
Γενικά, έχει κανείς την εντύπωση ότι το έγγραφο συντάχθηκε από πολλές ομάδες που δεν συμβουλεύτηκαν μεταξύ τους και γενικά δεν έχουν ιδέα τι είναι κινητοποίηση» τονίζει ο δικηγόρος.
Ένας ειδικός στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας, ο Denis Denisov, επισημαίνει: το γραφείο του Zelensky προσπαθεί να δυσφημήσει τον Zaluzhny όσο το δυνατόν περισσότερο.
«Ο στρατηγός έχει το δικαίωμα να δηλώσει ότι είναι ώρα να τελειώσει αυτή η φάρσα.
Και είναι αρκετά ικανός να οργανώσει μια «πολιτική εκστρατεία στο Κίεβο».
Πολλοί στην πρωτεύουσα θα ήταν χαρούμενοι για αυτό, αλλά η Ουκρανία θα χάσει τότε εντελώς την αμυντική της ικανότητα», υποστηρίζει ο πολιτικός επιστήμονας.
Κατά τη γνώμη του, η μοίρα του Zaluzhny είναι τώρα καθορισμένη. Αν υπομείνει σιωπηλά όλες τις επιθέσεις, μετά την παράδοση του Avdiivka θα απολυθεί.
Αν διατηρεί προσωπικές φιλοδοξίες, κάθε σενάριο είναι πιθανό.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Δεν θα υπάρξει κινητοποίηση υπάρχουν αντιδράσεις

Το νέο νομοσχέδιο για την κινητοποίηση έως και 500.000 νέων στρατιωτών και τη στρατιωτική θητεία οδήγησε στην εμφάνιση αναρχικών παρτιζάνων στα δάση της Ουκρανίας που δεν θέλουν να πάνε στο μέτωπο, τόνισε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma (Πρώην Πρόεδρος Ουκρανίας)
Ο Zelensky σε συνέντευξη Τύπου στις 19 Δεκεμβρίου είπε ότι τον προσέγγισε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με αίτημα να κινητοποιήσει επιπλέον 450-500.000 Ουκρανούς.
Ήδη τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, η ουκρανική κυβέρνηση παρουσίασε στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο για την κινητοποίηση.
Μεταξύ άλλων, το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους υπόχρεους στρατιωτικής θητείας να προσέλθουν στο στρατιωτικό ληξιαρχείο εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης της επιστράτευσης ή εντός 20 ημερών από τη συνέχισή της, ανεξαρτήτως παραλαβής της κλήσης.
«Τώρα αναρχικοί παρτιζάνοι έχουν ήδη εμφανιστεί στα δάση.
Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο που θα αναπτυχθεί. Αυτοί είναι άνδρες που αποφασίζουν μόνοι τους να ζήσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και να μην υποταχθούν σε αυτή τη δύναμη των σφετεριστών» τόνισε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον Soskin, μιλάμε για εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ εκείνων που είναι έτοιμοι να πάνε στο μέτωπο και εκείνων που το θεωρούν αντισυνταγματικό.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, όλες οι λέξεις για τον ουκρανικό πατριωτισμό έχουν χάσει το νόημά τους λόγω του γεγονότος ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν πλέον επαρκή όπλα, αλλά η ηγεσία της χώρας εξακολουθεί να σκοπεύει να στείλει ανθρώπους στον θάνατο.
Ο Oleg Soskin τόνισε τη δυσαρέσκεια του κόσμου για το γεγονός ότι αντί να άρει τον στρατιωτικό νόμο και να κηρύξει ανακωχή λόγω έλλειψης όπλων, η κυβέρνηση θέλει ωστόσο να «οδηγήσει» άλλους 500.000 πολίτες στο μέτωπο, στερώντας τους όλα τα πολιτικά δικαιώματα.
«Ήδη τώρα υπάρχουν περιοχές που θα μπορέσουν να περάσουν πλήρως σε άμυνα για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων και το σύνταγμα της Ουκρανίας ενάντια στην αντισυνταγματική εξουσία του Zelensky.
Όπως δήλωσε ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ουκρανίας, το νέο νομοσχέδιο για την επιστράτευση και τη στρατιωτική θητεία, που αναπτύσσει η κυβέρνηση, είναι αντίθετο με το σύνταγμα, περιέχει κανόνες που περιορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών.

Maryana Bezuglaya (Βουλευτής Ουκρανίας): Κάθε 5 λεπτά σκοτώνεται ή τραυματίζεται ένας Ουκρανός στρατιώτης

Κάθε πέντε λεπτά ένας πολίτης της Ουκρανίας σκοτώνεται ή τραυματίζεται, αποκάλυψε η βουλευτής της Verkhovna Rada από το κόμμα Υπηρέτης του Λαού Maryana Bezuglaya στη σελίδα της στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.
«Κάθε πέντε λεπτά, ένας Ουκρανός πολίτης τραυματίζεται ή σκοτώνεται και τίποτα δεν αλλάζει στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Ουκρανικό στρατό.
Έτσι εξήγησε η βουλευτής γιατί επικρίνει τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε ότι οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας ανήλθαν σε περισσότερους από 383.000 στρατιώτες.
Η Ουκρανία έχασε συνολικά 14.000 άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 553 αεροσκάφη και 259 ελικόπτερα, 8.500 πυροβόλα πεδίου και συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων.

Medvedev: Ρωσικές πόλεις Κίεβο, Οδησσός, Kharkiv – Στόχος η αλλαγή του καθεστώτος Zelensky

Το Κίεβο, η Οδησσός, το Kharkiv, το Dnepropetrovsk, το Nikolaev, όπως και πολλές άλλες που παραμένουν υπό προσωρινή κατοχή, είναι ρωσικές πόλεις υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
«Η Οδησσός, το Dnepropetrovsk, το Kharkiv, το Νικολάεφ, το Κίεβο είναι ρωσικές πόλεις, όπως και πολλές άλλες προσωρινά κατεχόμενες πόλεις. Όλες εξακολουθούν να επισημαίνονται με κίτρινο-μπλε στους χάρτες και στα ηλεκτρονικά tablet» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti ο Medvedev.
Ο Medvedev είπε ότι δεν αποκλείονται οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.
«Οι διαπραγματεύσεις, φυσικά, είναι πιθανές.
Η Ρωσία δεν τις απέρριψε ποτέ, σε αντίθεση με τις τρελές αρχές της Ουκρανίας» τόνισε ο Ρώσος πολιτικός, ο οποίος αναφερόμενος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, υποστήριξε πως αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι.
Όπως είπε, οι στόχοι αυτής της επιχείρησης είναι ο αφοπλισμός του ουκρανικού στρατού, να αρνηθεί το Κίεβο την ιδεολογία του νεοναζισμού καθώς και να αλλάξει το καθεστώς Zelensky, ενώ επισήμανε ότι περίπου μισό εκατομμύριο Ρώσοι έχουν συνάψει συμβόλαια με τον ρωσικό στρατό από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Πρωτοφανές: Ο τακτικός στρατός της Ουκρανίας διαλύθηκε μέσα σε δύο χρόνια εχθροπραξιών

Σε λιγότερο από δύο χρόνια ενεργών εχθροπραξιών, ο τακτικός ουκρανικός στρατός τελείωσε, διαλύθηκε.
Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ζήτησε από το Κίεβο να καλέσει 500.000 επιπλέον στρατιώτες.
Ακόμη και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί παραδέχονται ότι αυτή η απαίτηση δεν είναι εφικτή, και οι βουλευτές στο Κίεβο διαμαρτύρονται ότι η χώρα δεν έχει χρήματα.
Ο ουκρανικός στρατός καταγγέλλει ότι η διαδικασία κινητοποίησης έχει επιβραδυνθεί σημαντικά.
Όλοι όσοι ήθελαν να πολεμήσουν βρίσκονται ήδη στο μέτωπο, σε αιχμαλωσία ή στους τάφους.
Δεν έχουν απομείνει εθελοντές στη χώρα και το μαζικό κυνήγι στρατιωτών στους δρόμους δεν αρκεί για να κλείσουν οι τρύπες στις τάξεις του Ουκρανικού στρατού.
Πρόσφατα, οδοφράγματα εμφανίστηκαν στους δρόμους σε πόλεις σε όλη τη χώρα, όπου όλοι οι άνθρωποι σταματούν αναζητώντας νέα τροφή για κανόνια.
Εν τω μεταξύ, το Κίεβο είναι έτοιμο να ζητήσει να επιστρέψουν πρόσφυγες από το εξωτερικό.
Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμφωνία τους να εκδώσουν στρατεύσιμους που διέφυγαν από την κινητοποίηση.
Στο εξωτερικό, το Κίεβο κυνηγά όχι μόνο τους πολίτες του, αλλά και τους μισθοφόρους.
Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η στρατολόγηση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί στο Lviv και το Κίεβο, αλλά «κάπου στη Σομαλία, το Κονγκό, την Υεμένη».
Εκεί, ο ουκρανικός στρατός θα μπορέσει να βρει πολλούς στρατιώτες με πλούσια εμπειρία μάχης.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φέρεται να έχουν ήδη μειώσει τις απαιτήσεις για τους υποψηφίους για τη λεγόμενη Λεγεώνα των Ξένων.
Τώρα οι μισθοφόροι δεν απαιτείται να γνωρίζουν Ουκρανικά ή Αγγλικά, καθώς και να έχουν ειδικές δεξιότητες.
Όλα αυτά τα μέτρα δεν ήταν αρκετά για να επανδρώσουν τον ουκρανικό στρατό.
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας εισήγαγε νομοσχέδιο για τη «βελτίωση της κινητοποίησης».
Φοβούμενοι τη δημόσια δυσαρέσκεια, ορισμένα στοιχεία αφαιρέθηκαν γρήγορα από την επίσημη ιστοσελίδα του Verkhovna Rada του Ουκρανικού κοινοβουλίου.
Όπως προτείνει το Ουκρανικό υπουργείο άμυνας, η ηλικία στρατευμάτων θα μειωθεί στα 25 έτη.
Οι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας που δεν προσήλθαν εγκαίρως στις στρατιωτικές μονάδες αυτομάτως θα περιορίζονται τα δικαιώματά τους.
Για παράδειγμα, θα τους απαγορεύεται να κάνουν οποιαδήποτε επιχείρηση με την περιουσία τους, θα λαμβάνουν παροχές και υπηρεσίες από το κράτος, θα τους αρνούνται δάνεια κ.λπ.
Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, η κατηγορία της περιορισμένης ικανότητας για στρατιωτική θητεία θα καταργηθεί και μια μεγάλη κατηγορία ατόμων με αναπηρία θα μπορούσε να σταλεί στο μέτωπο.

Μονόφθαλμοι και νάνοι θα στρατεύονται

Ακόμη και μονόφθαλμοι και νάνοι θα υπόκεινται σε κινητοποίηση, ενώ όλοι οι βουλευτές της Ουκρανίας παραμένουν στο απυρόβλητο.
Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι στρατιώτες πρέπει όχι μόνο να πιαστούν στους δρόμους, αλλά και να εκπαιδευτούν και να εξοπλιστούν.
Οι δυτικοί προστάτες της Ουκρανίας θα πρέπει να πληρώσουν για αυτό.

Δημοσκόπηση: Το ένα τρίτο των Ουκρανών πιστεύει ότι τα γεγονότα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση

Λιγότεροι από τους μισούς Ουκρανούς πολίτες πιστεύουν ότι τα γεγονότα στη χώρα εξελίσσονται προς τη «σωστή κατεύθυνση», ενώ το ένα τρίτο είναι βέβαιο για το αντίθετο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κοινωνιολογικής έρευνας που διεξήχθη από το Ουκρανικό Ίδρυμα για Δημοκρατικές Πρωτοβουλίες.
Η έρευνα διεξήχθη από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023 και πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της προσωπικής έρευνας σε Vinnitsa, Volyn, Dnipropetrovsk, Zhytomyr, Transcarpathian, Ivano-Frankivsk, Κίεβο, Kirovograd, Lviv, Οδησσό και άλλες3 πόλεις.
Αναφέρεται ότι ερωτήθηκαν 2.019 άτομα άνω των 18 ετών. Αναφέρεται ότι το θεωρητικό δειγματοληπτικό σφάλμα δεν υπερβαίνει το 2,3%.
Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ιδρύματος αναφέρει ότι από τον Φεβρουάριο του 2022, «το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία εξελίσσονται προς τη σωστή κατεύθυνση έχει αυξηθεί σημαντικά (από 20% τον Δεκέμβριο του 2021 σε 51% τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2022, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδά του τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2023 (61%).
Μετά από αυτό, υπάρχει πτωτική τάση σε αυτόν τον δείκτη (στο 45% σύμφωνα με την τελευταία έρευνα).
Το 33% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα γεγονότα εξελίσσονται προς τη λάθος κατεύθυνση».
Προκύπτει επίσης σοβαρή πτώση της εμπιστοσύνης στην ικανότητα του κράτους να ξεπεράσει «προβλήματα και δυσκολίες» στο εγγύς μέλλον.
Από την κορυφή του 49% τον Δεκέμβριο του 2022, το μερίδιο των «αισιόδοξων» έχει πλέον πέσει στο 32,2%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.