Κατάνυξη και θλίψη: Χριστούγεννα στους Αγίους Τόπους στην σκιά του πολέμου

Ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων στους Αγίους Τόπους είναι διαφορετικός. Στην γενέτειρα του θείου βρέφους, την Βηθλεέμ, τίποτε δεν θυμίζει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Ο πόλεμος που μαίνεται στην Λωρίδα της Γάζας έχει επηρεάσει βαθύτατα τα προσκυνήματα των πιστών, που φέτος είναι λιγοστοί.

Άλλες χρονιές η Ιερουσαλήμ, η Βηθλεέμ και άλλα ιερά μέρη για τους Χριστιανούς στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη έβριθαν από τουρίστες. Σήμερα, η Βηθλεέμ βρίσκεται σε κλοιό του ισραηλινού Στρατού, η είσοδος ανοίγει και κλείνει κατόπιν απόφασης του IDF. Σύμφωνα με αναφορές, ακόμη και σε ξένους επισκέπτες απαγορεύεται η πρόσβαση στον Ναό της Γέννησης ενώ τα καταστήματα στην πόλη επιτρέπεται να είναι ανοιχτά μόνον λίγες ώρες την ημέρα.

Δείτε το βίντεο

Ο Ελληνορθόδοξος ιερέας Ίσα Θαλζίεχ από την Βηθλεέμ εξηγεί πως εορτασμοί με το νέο και το παλιό ημερολόγιο ματαιώθηκαν εκτός των εκκλησιαστικών λειτουργιών

Πηγή φωτό: Print Screen

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.