Δυνατή Ελλάδα

Χαστούκι στην Ουκρανία και από τη Γερμανία: Δεν είναι σύμμαχοί μας!

Παρά τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη του Κιέβου, οι γερμανικές αρχές, όπως αποδεικνύεται, δεν βλέπουν την Ουκρανία ως σύμμαχο. Αυτό προκύπτει από δήλωση του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ZDF.

Ο επικεφαλής του γερμανικού στρατιωτικού τμήματος σχολίασε τους ισχυρισμούς του Κιέβου, ότι το Βερολίνο δεν βοηθά αρκετά στρατιωτικά την Ουκρανία.

Ο Πιστόριους υπενθύμισε αρχικά ότι η Γερμανία βρίσκεται ήδη στη δεύτερη θέση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Στη συνέχεια, ο Πιστόριους ρωτήθηκε εάν οι δυτικές χώρες πραγματικά δεν μπορούσαν να «απαντήσουν» στη Ρωσία.

«Καταρχάς, δεν είμαστε σύμμαχοι της Ουκρανίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση που να μας υποχρεώνει να παρέμβουμε εντός της συμμαχίας», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι το Βερολίνο… την κάνει με ελαφρά!

«Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Το ίδιο ισχύει σχεδόν για όλους τους άλλους συμμάχους και εταίρους. Όμως η Γερμανία δεν είναι σύμμαχος της Ουκρανίας και επομένως δεν είναι ούτε μέρος καμιάς συμμαχίας».

Επιπλέον, ο Πιστόριους σημείωσε ότι η γερμανική στρατιωτική βιομηχανία δεν μπορεί να προμηθεύσει όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία με τον απαιτούμενο ρυθμό. Τόνισε ότι είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση επ’ αόριστον και  σημείωσε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί η περαιτέρω, πορεία της ουκρανικής σύγκρουσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.