Ερντογάν για τα Eurofighter: Δεν είναι μόνο η Γερμανία που φτιάχνει μαχητικά αεροσκάφη

Για το θέμα των μαχητικών Eurofighter τοποθετήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Όλαφ Σολτς.

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος, σύμφωνα με το Bloomberg, είχε πρόθεση να ζητήσει την αγορά 40 μαχητικών Eurofighter από τη Γερμανία, ωστόσο ο Σολτς δεν είχε τη διάθεση να δώσει την έγκρισή του γι’ αυτό, ενοχλήθηκε από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου και απάντησε με επιθετικό ύφος.

«Είναι προς το κοινό μας συμφέρον να διεξάγεται απρόσκοπτα η συνεργασία μας με τη Γερμανία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Η Γερμανία μπορεί να μας δώσει μαχητικά, μπορεί και όχι. Είναι, όμως, η Γερμανία η μίνη χώρα που παράγει μαχητικά στον κόσμο; Μην μας προκαλείτε με τέτοιες ερωτήσεις. Κάντε μας ερωτήσεις ευσυνείδητες και ανθρώπινες. Δουλεύουμε γι’ αυτά και μπορούμε να προμηθευτούμε από πολλά μέρη. Σύντομα θα σας δώσουμε τις απαντήσεις μας σε αυτό το θέμα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.