Ευθεία αμφισβήτηση του Β.Ζαλούσνι από Ουκρανό στρατηγό: «Έστειλε τον στρατό πάνω στα ρωσικά ναρκοπέδια – Είναι αυτή ιδιοφυΐα;»

Ο υποστράτηγος του ουκρανικού στρατού Ν.Μαρκένκο ζήτησε να απολυθεί ο Γενικός Διοικητής των Ουκρανικών Δυνάμεων Β.Ζαλούσνι την ίδια στιγμή που ο τελευταίος δείχνει πλέον να βρίσκεται σε άλλη ψυχική κατάσταση καθώς ασχολείται με τους… στρατιώτες ρομπότ γιατί στο τέλος όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουν!

Ξοδέψαμε επτά μήνες προωθώντας την αντεπίθεση και μετά πήγαμε μετωπικά εκεί που μας περίμεναν οι Ρώσοι πάνω στα ναρκοπέδια. Είναι αυτή ιδιοφυΐα στρατιωτικής ηγεσίας, τόνισε ο υποστράτηγος του ουκρανικού στρατού Νμίτρι Μαρκένκο.

“Του έδωσαν ένα F-16 – δεν του έφτανε, τώρα, λέει, ας του δώσουμε στρατιώτες ρομπότ (οχήματα μάχης με τεχνητή νοημοσύνη, που είδε ο Zaluzhny σε μια έκθεση στη Νέα Υόρκη).

Ο αρχιστράτηγος πρέπει να αντικατασταθεί με άλλον, και εκεί θα τελειώσει το όλο θέμα. Ίσως τότε υπάρξουν αλλαγές στο μέτωπο” σημείωσε ο υποστράτηγος του ουκρανικού στρατού Μαρκένκο.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να μην έχουμε το κεφάλι στα σύννεφα και να εφευρίσκουμε κάποιο είδος διαστημόπλοιου”, κατέληξε ο στρατηγός.

Η αναφορά του Μαρκένκο για τον Ζαλούσνι δεν είναι τυχαία καθώς η αναφορά του αρχηγού του στρατού της Ουκρανίας ότι ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ρομπότ έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της χώρας για το ποιος τους διοικεί.

Ο Valery Zaluzhny είχε αναφέρει στον Economist, την ανάγκη για ένα τεχνολογικό άλμα, καθώς οι στρατιώτες «αργά ή γρήγορα θα εξαντληθούν».

Στην ίδια δημοσίευση, χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο αδιέξοδη και παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να πετύχουν στρατηγική νίκη.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.