Κολοσσιαία ναυτική αντιπαράθεση ΗΠΑ και Ρωσίας: Όλα τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και τα ρωσικά υποβρύχια σε θέσεις μάχης

Το σύνολο των επιχειρησιακών αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ, συνολικά οκτώ πλοία, τα οποία μεταφέρουν συνολικά περί τα 800 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, βρίσκονται ανεπτυγμένα αυτή τη στιγμή σε διάφορα σημεία του πλανήτη σηματοδοτώντας την μεγαλύτερη ναυτική αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη από την εποχή της Κρίσης της Κούβας το 1962, όταν ο πλανήτης είχε φτάσει ένα βήμα πριν τον πυρηνικό όλεθρο.

Τα 3 από τα 11 συνολικά αμερικανικά αεροπλανοφόρα που βρίσκονται ακόμη μέσα στους ναυστάθμους είναι αυτά που πραγματοποιούν περιοδική συντήρηση και είναι εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας. Πρόκειται για τα USS JOHN C STENNIS CVN74 στο Newport News Shipbuilding. Το USS HARRY S TRUMAN CVN75 βρίσκεται στο Norfolk Naval Shipyard και το USS GEORGE HW BUSH CVN77 βρίσκεται για συντήρηση στο Norfolk.

Η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα ξεπερνά τα 50 πολεμικά πλοία αυτή τη στιγμή.

Αναλυτικά:

-Το USS GERALD R FORD CVN78 βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα

-Το USS DWIGHT D EISENHOWER CVN69 στην Ερυθρά Θάλασσα

-Τα USS RONALD REAGAN CVN76 και USS CARL VINSON CVN70 βρίσκονται στον δυτικό Ειρηνικό

-Το USS GEORGE WASHINGTON CVN73 επιχειρεί στα ανοικτά της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ πριν κατευθυνθεί τον επόμενο χρόνο στην Ιαπωνία.

-Στη Δυτική Ακτή βρίσκονται τα USS NIMITZ CVN68, USS THEODORE ROOSEVELT CVN71 και USS ABRAHAM LINCOLN CVN72 .

Δηλαδή η ανάπτυξη δεν αφορά τον πόλεμο στο Ισραήλ και την Γάζα, αλλά είναι παγκόσμια.

Την ίδια στιγμή τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια αναπτύσσονται παντού, γύρω από τις ΗΠΑ, αλλά και στην Αρκτική, προνομιακό πεδίο δράσης των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων, καθώς αναδύονται αιφνιδιαστικά μέσα στην αχανή αρκτική έρημο και πραγματοποιούν εικονικά εκτοξεύσεις πυρηνικών πυραύλων προς τις ΗΠΑ, με χρόνια άφιξης τον μισό από αυτόν που απαιτείται για έναν ICBM που εκτοξεύεται από την Σιβηρία.

Συνολικά περίπου 576 πυρηνικές κεφαλές είναι σε πολεμική ετοιμότητα στα ρωσικά υποβρύχια.

Μια δύναμη που αρκεί να καταστρέψει τρεις φορές ένα κράτος της έκτασης των ΗΠΑ!

Δείτε πώς επιχειρούν τα ρωσικά υποβρύχια στην Αρκτική:

ρωσικά υποβρύχια

 

ρωσικά υποβρύχια
Την ίδια στιγμή ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 εξοπλισμένα με υπερ-υπερηχητικά βλήματα με πυρηνικά κεφαλές, εντοπίστηκαν να περιπολούν κοντά στην Αλάσκα.
ρωσικά υποβρύχια

Στην Ανατολική Μεσόγειο, παρατηρείται επίσης υπερσυγκέντρωση πολεμικών πλοίων: Πάνω από 12 ρωσικά πολεμικά και τρία υποβρύχια μεταφοράς βλημάτων cruise.

Aπό την άλλη, τεράστια είναι η ναυτική συγκέντρωση από πλευράς ΝΑΤΟ:

Δύο αεροπλανοφόρα, 2 καταδρομικά, 11 αντιτορπιλικά με κατευθυνόμενους πυραύλους, 14 φρεγάτες, 4 ελικόπτερα, 2 αποβατικά, 5 πλοία ασφαλείας παράκτιας ζώνης, 1 πλοίο ελέγχου μάχης, έως 10 πλοία υποστήριξης και ανεφοδιασμού, 1 υποβρύχιο – φορέας πυραύλων κρουζ , 1 ντίζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο χωρίς να υπολογίζονται 5 μονάδες του ισραηλινού Ναυτικού.

Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων ανήκουν στο αμερικανικό Ναυτικό.

Τα δύο αεροπλανοφόρα USS Gerald R. Ford και Dwight D. Eisenhower προχώρησαν σε κοινή άσκηση στην Μεσόγειο πριν το ένα αποχωρήσει προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Είναι η περίπτωση που λέμε: Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.