Δυνατή Ελλάδα

Β.Πούτιν για τις κυρώσεις της Δύσης: «Καλύτερα γιατί υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να έρθουν κοριοί εδώ»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έδειξε να ανησυχεί για τις κυρώσεις της Δύσης και απαντά με ένα δηκτικό σχόλιο. 

«Όσο λιγότερα σκουπίδια, ίσως να είναι και καλύτερο. Υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να έρθουν εδώ… κοριοί από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις», είπε.

Η αναφορά ήταν φυσικά για τους κοριούς σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι. Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν κατηγορήσει τη ρωσική προπαγάνδα ότι υποδαύλισε τους φόβους για τους κοριούς, δημοσιεύοντας ψεύτικα άρθρα που έμοιαζαν να έχουν γραφτεί από αξιόπιστες γαλλικές εφημερίδες.

Να σημειώσουμε ότι η ΕΕ ετοιμάζει νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ο οποίος είναι πιθανό να περιλαμβάνει περιορισμούς στις εξαγωγές σε μηχανήματα συγκόλλησης, χημικά και διαμάντια. Σύμφωνα με το EUobserver, η Λιθουανία έχει προτείνει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει επίσης την απαγόρευση των εξαγωγών καρφιών και βελόνων διαφόρων χρήσεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.