Ο Αρμαγεδδών δεν θα δείξει οίκτο – Κόλαση ο χειμώνας στην Ουκρανία, ο Zelensky στρατολογεί παιδιά – Οι Ρώσοι προελαύνουν παντού

Ο Αρμαγεδδών…δεν θα δείξει οίκτο… μπορεί από την Ουκρανία να αναμενόταν κάτι τρομακτικό αλλά τελικά στο Ισραήλ… φαίνεται ότι θα καταγραφούν τα χειρότερα…
Και επειδή μιλάμε για χειρότερα… ο χειμώνας στην Ουκρανία θα είναι καταστροφικός.
Πολλοί προβλέπουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα καταστρέψουν όλες τις κρίσιμες υποδομές, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ρώσοι ετοιμάζουν κόλαση στην Ουκρανία… ίσως η Ουκρανία δεν καταφέρει να φθάσει έως την Άνοιξη…
Εν τω μεταξύ στο στρατιωτικό μέτωπο, η Ουκρανική αντεπίθεση κατέρρευσε αφού έχουν περάσει σχεδόν παντού σε άμυνα…
Αντιθέτως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν αντεπιθέσεις παντού… και ειδικά στην ζώνη Kupyansk έως Avdiivka όπου για τους ρώσους είναι καίριας σημασίας…

Οι ρώσοι θέλουν να κλειδώσουν στρατηγικά κέρδη πριν τον χειμώνα…
Την ίδια ώρα το καθεστώς Zelensky καταφεύγει σε ακραία μέτρα για να αντιμετωπίσει τη λειψανδρία του ουκρανικού στρατού. Ετοιμάζεται να στρατολογήσει μαθητές, φοιτητές και μετά…γυναίκες.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Μέση Ανατολή θα εξελιχθεί σε Αρμαγεδδώνα

Η επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει να μετατραπεί σε Αρμαγεδδώνα λόγω των αποφάσεων του προέδρου των ΗΠΑ Biden, τόνισε ο αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor .
«Σε αυτό το στάδιο, θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί ο Αρμαγεδδών.
Ο Biden έχει διαβεβαιώσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι εάν η Hezbollah επιτεθεί στο βορρά, θα χρησιμοποιήσει την αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις στην περιοχή για να μετριάσει την πίεση στο Ισραήλ»
Ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν το USS Mount Whitney στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
Εκεί έφτασε και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford και η ομάδα κρούσης του.
Ένα άλλο αεροπλανοφόρο, το Dwight Eisenhower, αναπτύσσεται επίσης στην περιοχή.
Η αμφίβια δύναμη επίθεσης Bataan που αποτελείται από περισσότερους από 4.000 ναύτες και πεζοναύτες θα ενταχθεί στον αυξανόμενο αμερικανικό στόλο στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, ανέφερε η Washington Post.
Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη μεταφορά των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο για να στηρίξει το Ισραήλ.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η συσσώρευση ξένης στρατιωτικής παρουσίας στην παλαιστινιο-ισραηλινή ζώνη σύγκρουσης εγκυμονεί αναπόφευκτα κινδύνους περαιτέρω κλιμάκωσης.

Doug Bandow (πρώην σύμβουλος Ronald Reagan): Το κόμμα του πολέμου στις ΗΠΑ φοβάται μην χάσει την εξουσία, θα συντηρεί τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στρατιωτικοί και πολιτικοί στην Ουάσιγκτον σκοπεύουν να συνεχίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία επ’ αόριστον, επειδή φοβούνται την απώλεια της διεθνούς εξουσίας τους, δήλωσε ο Doug Bandow, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan, σε άρθρο του για το American Conservative.
«Το Κόμμα Πολέμου έχει πέσει στην «παγίδα του κύρους».
Η διατήρηση της εξουσίας διαστρεβλώνει αντί να βελτιώνει τις πολιτικές αποφάσεις στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τον Bandow, το επιχείρημα για την ανάγκη διατήρησης της διεθνούς εξουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών επέτρεπε παραδοσιακά στο «κόμμα του πολέμου» στην Ουάσιγκτον να διεξάγει μακροχρόνιους πολέμους που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του κράτους.
Την ίδια στιγμή, ο ειδικός πιστεύει ότι ακόμη και η πλήρης κατάρρευση της Ουκρανίας θα έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στην ασφάλεια των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Δεν έχει νόημα η Ρωσία να μπει σε πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες: δεν έχουμε εδαφικές διαφορές και οι περισσότερες διεθνείς διαμάχες είναι περιορισμένης σημασίας».

RUSI (Βρετανικό Ινστιτούτο): Η Ουκρανία κινδυνεύει σοβαρά τον χειμώνα από τις καταστροφικές επιθέσεις των Ρώσων

Οι ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας αποτελούν μεγάλη απειλή για την Ουκρανία, δήλωσε ο Jack Watling, ερευνητής στο Βρετανικό Βασιλικό Ινστιτούτο Ενωμένων Αμυντικών Μελετών (RUSI).
Η Ουκρανία πρέπει να προετοιμαστεί για έναν τρομοκτικό χειμώνα.
Οι επικείμενες ρωσικές επιθέσεις στην κρίσιμη εθνική υποδομή της Ουκρανίας παραμένουν απειλή στρατηγικών διαστάσεων», εκτιμάει το RUSI.
Ο ρωσικός στρατός λαμβάνει όλο και περισσότερα όπλα κρούσης από τη στρατιωτική βιομηχανία.
Επέστησε την προσοχή στην υπερδιπλάσια αύξηση της παραγωγής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με το RUSI, η υλική υπεροχή της Ρωσίας θα οδηγήσει σε νέα προβλήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Τα αποθέματα και τα χαμηλά ποσοστά παραγωγής οβίδων στις χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να διατηρήσει ακόμη και την τρέχουσα κατανάλωση πυρομαχικών, ενώ η Ρωσία αυξάνει ραγδαία την παραγωγή πυρομαχικών.
Από την αντεπίθεση των Ουκρανών στις 5 Ιουνίου έχουν σκοτωθεί πάνω από 95.000 στρατιώτες και η απώλεια εξοπλισμού είναι συγκλονιστική 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.

Ο Zelensky στρατολογεί παιδιά

Σε απόλυτα εξωφρενικές λύσεις καταφεύγει ο ουκρανικός στρατός για να αντιμετωπίσει τη σοβαρή λειψανδρία την οποία έχει.
Σύμφωνα με τον Yan Gagin σύμβουλο του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, οι Ουκρανοί προσπαθούν να στρατολογήσουν ανήλικους μαθητές από σχολεία και κολέγια.
«Παρά την κρίση διαφθοράς στα στρατολογικά γραφεία, τώρα αρχίζουν να στρατολογούν νέους.
Υπάρχει νόμος που επιτρέπει την εθελοντική στρατολόγηση από την ηλικία των 16 ετών.
Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι στρατιωτικοί επισκέπτονται εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως σχολεία, τεχνολογικά Ιδρύματα και λύκεια όπου φοιτούν ανήλικοι και τους ενθαρρύνουν να πάνε στην πρώτη γραμμή και να λάβουν μέρος στη σύγκρουση», αποκάλυψε ο Gagin.
Επιπλέον, ο Gagin δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ουκρανία να ψηφίσει νόμο για τη γυναικεία επιστράτευση.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που μίλησε στο Sputnik, ήδη στην Ουκρανία υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τα τόσο ακραία μέτρα που λαμβάνει το καθεστώς του Κιέβου που υποθηκεύει κυριολεκτικά την ύπαρξη του λαού της χώρας.
Πρόκειται για απάνθρωπο μέτρο αποστολής νέων ανθρώπων και παιδιών στην κρεατομηχανή του πολέμου, που θα οδηγήσει σε δυναμικές διαμαρτυρίες.

Junge Welt (Γερμανική εφημερίδα): Οι ΗΠΑ και ο Biden δείχνουν πανικό απέναντι στον Putin, ανόητοι κυβερνούν την Αμερική – Αργά ή γρήγορα, η Ουκρανία θα χαθεί

Τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Biden για τον Ρώσο ηγέτη Putin δείχνουν τον πανικό της Ουάσιγκτον, γράφει η Γερμανική εφημερίδα Junge Welt.
“Συγκρίνουμε τον Putin και τη Hamas;
Όποιος τολμά να κάνει τόσο ανόητα συνθήματα είτε προσπαθεί να κερδίσει τους πιο ανόητους είτε έχει πρόβλημα.
Και τα δύο ισχύουν για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει η Junge Welt
Σύμφωνα με την Junge Welt, ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.
«Ένα από αυτά είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποστηρικτές τους ρίχνουν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στον επανεξοπλισμό της Ουκρανίας για περισσότερο από ενάμιση χρόνο – και τι συμβαίνει;
Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε.
Αργά ή γρήγορα, η Ουκρανία θα χαθεί».
Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή να κλιμακωθεί, τότε ο Biden θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο συγκρούσεις
Σε διάγγελμα προς τους Αμερικανούς, ο Biden είπε ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας και του Ισραήλ είναι μια «έξυπνη επένδυση» που «θα αποφέρει μερίσματα» για γενιές και θα βοηθήσει να κρατηθούν τα αμερικανικά στρατεύματα μακριά από τον κίνδυνο.
Επιπλέον, έστειλε αίτημα στο Κογκρέσο για βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Περισσότερα από εκατό δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να διατεθούν σε αυτές τις δύο χώρες, καθώς και σε ορισμένες άλλες περιοχές.

Magnus Stenlund (Στρατηγικός Αναλυτής): Οι ΗΠΑ θα βρουν την ευκαιρία λόγω Ισραήλ να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή για να βγουν από την αποτυχημένη αντιπαράθεση με τη Ρωσία στην Ουκρανία, δήλωσε ο αναλυτής Magnus Stenlund…
Είναι ώριμη η στιγμή για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να αναδιανείμουν τους πόρους.
Και αν δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας, τότε η εγκατάλειψη της Ουκρανίας θα μοιάζει με μια εύλογη πράξη. Στην πραγματικότητα, αυτό έχει ήδη συμβεί», είπε ο ειδικός.
Όπως σημείωσε ο Stenlund, τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην επιδεινωμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η Δύση μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αποσπάσει την προσοχή από την Ουκρανία.
Η σύγκρουση στο Ισραήλ είναι τέλεια, βολική δικαιολογία για να απομακρυνθούν οι αμερικανοί.
Όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensly σε συνέντευξή του στην τηλεόραση France 2, η κλιμάκωση στο Ισραήλ κινδυνεύει να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Axios, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να στείλουν στο εβραϊκό κράτος δεκάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού που προορίζονται για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.