Δυνατή Ελλάδα

«Δουλίτσες»: Οι Ουκρανοί αγόρασαν 180.000 στρατιωτικά μπουφάν από την Τουρκία και κατηγορούνται για μεγάλη κομπίνα

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεκσίι Ρέζνικοφ, δήλωσε άγνοια γιατί κατά την προμήθεια 180.000 χειμερινών μπουφάν για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το πραγματικό κόστος αποδείχθηκε υψηλότερο από αυτό που αναφέρεται στα έγγραφα του Τούρκου προμηθευτή.

Ο Ρέζνικοφ ισχυρίζεται ότι η τιμή παράδοσης είναι απολύτως κατάλληλη για την αγορά και την κατάσταση, διότι υπάρχει έλλειψη ρούχων στην αγορά και είναι ανάγκη να ενδυθούν επειγόντως όσο το δυνατόν περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες.

«Κάθε μπουφάν κόστιζε $86.

»Γιατί ορισμένα τουρκικά έγγραφα αναφέρουν την τιμή ενός χειμερινού μπουφάν στα $29, δεν ξέρω.

»Μπορεί να πρόκειται για φοροδιαφυγή στην Τουρκία.

»Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτό το πρόβλημα της Ουκρανίας», είπε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο Ρέζνικοφ είπε επίσης ότι το Δημόσιο Συμβούλιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς υπό το υπουργείο Άμυνας ασχολείται ήδη με αυτήν την υπόθεση και οι δημοσιογράφοι θα λάβουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με την αγορά.

Επίσης, ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας είπε ότι η βουλευτής Αναστασία Ραντίνα και ο δημοσιογράφος Mykhailo Tkach δεν δέχτηκαν την πρόκλησή του.

Σύμφωνα με τον Ρέζνικοφ, αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορίες τους ότι αντί να αγοραστούν χειμερινά μπουφάν αγοράστηκαν καλοκαιρινά τζάκετ ήταν αναληθείς.

«Χωρίς την κατηγορία της αντικατάστασης των χειμερινών μπουφάν με καλοκαιρινά, τίποτα δεν απομένει στη “δημοσιογραφική έρευνα”.

»Κανείς δεν είναι έτοιμος να φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατηγορία. Έτσι ας είναι.

»Ζητώ από όλους τους δημοσιογράφους που διαδίδουν πληροφορίες για αγορά καλοκαιρινών μπουφάν αντί για χειμερινά, να αφαιρέσουν τα μη επαληθευμένα στοιχεία, να δημοσιευθεί επίσημη θέση του υπουργείου Άμυνας σχετικά με αυτή την αγορά και να περιμένουμε την ανάλυση της κατάστασης», τόνισε ο υπουργός.

Τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσίευσαν δημοσιογραφική έρευνα στην οποία αναφέρθηκε ότι ο ανιψιός του βουλευτή Κασάι είναι δικαιούχος της «τουρκικής» εταιρείας, από την οποία το υπουργείο Άμυνας αγόρασε «χειμωνιάτικα» μπουφάν τρεις φορές ακριβότερα.

Ο υπουργός Άμυνας Ρέζνικοφ δήλωσε ότι, εάν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες για αγορά καλοκαιρινών μπουφάν αντί για χειμερινά, θα παραιτηθεί.

Αν όχι, η βουλευτής Αναστασία Ραντίνα να παραδώσει την έδρα της και ο δημοσιογράφος Mykhailo Tkach να σταματήσει να ασχολείται με τη δημοσιογραφία για τρία χρόνια. Η Ραντίνα συμφώνησε, ο Tkach αρνήθηκε.

Δηλαδή, σύμφωνα με τις κατηγορίες, όχι μόνο αγόρασαν τρεις φορές ακριβότερα τζάκετ αλλά είναι και λάθος εποχής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.