«Εξαφανίστε τον Πούτιν»: Η ρωσική ομάδα που έβαλε στόχο τον Ρώσο πρόεδρο

Φιλο-ουκρανοί Ρώσοι μαχητές που αντιτίθεται στην ηγεσία του ρωσικού κράτους ζήτησε την «εξάλειψη» του Βλαντίμιρ Πούτιν, και όπως υπονόησαν σε ανάρτησή τους ο Ρώσος πρόεδρος αποτελεί πλέον στόχο τους, μετά και τον θάνατο του αρχηγού της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο λόγος για την ομάδα «Λεγεώνα της Ελεύθερης Ρωσίας» (FRL), η δράση της οποίας έγινε ευρέως γνωστή τον περασμένο Μάιο όταν σημειώθηκε εισβολή ενόπλων, που έφτασαν από την Ουκρανία, στην ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ.

Η ομάδα σχηματίστηκε λίγο μετά την εισβολή του Πούτιν πέρυσι στην Ουκρανία.

Θεωρεί ότι μόνο οι κοινές προσπάθειες του «αντι-Πούτιν συνασπισμού» -συμπεριλαμβανομένης της δράσης της- μπορούν να απομακρύνουν τον Ρώσο πρόεδρο από την εξουσία.

«Όσο αναπνέει ο Πούτιν, ο κόσμος βρίσκεται σε κίνδυνο», έγραψε στο Twitter η «Λεγεώνα της Ελεύθερης Ρωσίας» την Παρασκευή.

«Τώρα όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από τον συνασπισμό κατά του Πούτιν, μέρος του οποίου είναι η Λεγεώνα και το Κίνημα Ελευθερίας της Ρωσίας».

Δημοσίευσε επίσης μια επεξεργασμένη εικόνα Πούτιν που τον δείχνει να είναι στόχος, με την εξής φράση γραμμένη:

«Μόνο οι κοινές μας προσπάθειες μπορούν να εξαλείψουν τον Πούτιν».

Η ομάδα απέδωσε το αεροπορικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο του Πριγκόζιν και άλλων εννέα ατόμων, στο καθεστώς του Πούτιν.

Ισχυρίστηκε ότι το τζετ είχε «καταρριφθεί από πύραυλο της αεράμυνας».

Συνέχισε λέγοντας ότι το περιστατικό έδωσε ένα «απλό συμπέρασμα», ότι «κανείς δεν μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με τον Πούτιν».

Σημειώνεται ότι η ομάδα δεν προσέφερε αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό της.

«Είναι καιρός η Δύση να εγκαταλείψει αυτή την ψευδαίσθηση», πρόσθεσε η παραστρατιωτική ομάδα.

«Όποιον μπορεί να φτάσει αποτελεί μια πηγή στο μανιακό παιχνίδι του».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.