Δυνατή Ελλάδα

Ζελένσκι: Έρχονται 42 F-16 από την Ολλανδία!

Η Ουκρανία θα παραλάβει 42 μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την Ολλανδία σύμφωνα με ανάρτηση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Ρούτε δεσμεύτηκε επίσημα για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία:

«Ολλανδία και Δανία έχουν δεσμευτεί να παραδώσουν F-16 στην Ουκρανία μόλις εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για μια τέτοια μεταφορά», είπε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι σε αεροπορική βάση στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας. Οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως την Παρασκευή στη Δανία και την Ολλανδία να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.

Η Ολλανδία και η Δανία ηγούνται του λεγόμενου συνασπισμού αεροσκαφών, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι χώρες θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με τα μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη τους.

Πριν από ένα μήνα, ο υπουργός Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι η Ουκρανία είχε συνάψει συμφωνία με 11 χώρες για την εκπαίδευση πιλότων F-16 και προσωπικού εδάφους. Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει στη Δανία, αλλά θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο εκπαιδευτικό κέντρο στη Ρουμανία, ειδικά για χρήση από Ουκρανούς.

Παρά την αισιοδοξία Ζελένσκι πάντως, η δήλωση του Ολλανδού πρωθυπουργού δεν είναι ακριβώς έτσι όπως την παρουσιάζει…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.