Δυνατή Ελλάδα

Οι NYT βλέπουν «τρόμο στην Ευρώπη» από το ενδεχόμενο επιστροφής του Τραμπ…

Το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο αποτελεί αντικείμενο κλειστών συζητήσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι Δυτικοευρωπαίοι, ειδικά στη Γερμανία, τρομοκρατούνται με την προοπτική ότι, κατά την προηγούμενη θητεία του, ο Τραμπ απείλησε να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, απέσυρε τη βοήθεια προς την Ουκρανία και σχεδίαζε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία. Όλα αυτά, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Εάν ο Τραμπ επιστρέψει στην εξουσία, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το ΝΑΤΟ δημιουργώντας ένα υπαρξιακό πρόβλημα για την Ευρώπη», όπως ισχυρίζεται ο Steven Erlanger, ο οποίος υπογράφει και το άρθρο.

Η ανάλυση αυτή πάντως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τουλάχιστον όσον αφορά τη Γερμανία. Η κυβέρνηση Σολτς βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό λόγω ακριβώς των επιλογών της να συμπλεύσει με την πολιτική Μπάιντεν στην Ουκρανία, ενώ το λόμπι των Γερμανών βιομηχάνων δεν βλέπει την ώρα που θα τελειώσει ο πόλεμος, προκειμένου να εξασφαλίσει πάλι φθηνή ενέργεια από τη Ρωσία για να καταστεί ανταγωνιστικός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.