Κινέζος υπουργός Εξωτερικών: «Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας στον κόσμο»

Οι ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Κίνας αποδεικνύουν ότι η χώρα αυτή είναι η μεγαλύτερη πηγή αστάθειας στον κόσμο, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ρίχνουν τη μάσκα του θεμιτού ανταγωνισμού όταν εξαναγκάζουν άλλες χώρες να εμπλακούν σε μονομερή προστατευτισμό εναντίον της Κίνας. Αυτές οι ενέργειες θα υπονομεύσουν μόνο την εμπιστοσύνη στην Ουάσινγκτον και θα αποδείξουν στον κόσμο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας σήμερα», ανέφερε ο Wang Yi σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Γουάνγκ Γι θα επισκεφθεί τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Καμπότζη από τις 10 έως τις 13 Αυγούστου. Όπως διευκρίνισε νωρίτερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας συμμετέχουν ενεργά στα έργα της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος». Η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Καμπότζη είναι σημαντικοί εταίροι με τους οποίους η Κίνα αναπτύσσει δυναμικά τη συνεργασία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.