Τουρκικές εκλογές: Πρωτιά Ερντογάν στις σεισμόπληκτες περιοχές – Οργή στα social media

Τα προπύργιά του στις σεισμόπληκτες περιοχές κατάφερε να διατηρήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές, παρά την οργή που είχαν οι κάτοικοι τις πρώτες ημέρες μετά τα φονικά Ρίχτερ για την ολιγωρία αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού.

Όπως εκτιμάται, η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους στις σεισμόπληκτες περιοχές ότι θα τους χτίσει τα σπίτια μέσα σε έναν χρόνο κι έτσι εμπιστεύτηκαν ξανά τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος είχε θεαθεί μάλιστα να δίνει χρήματα σε παιδιά στις επαρχίες που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Στο Καχραμανμαράς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 71,88% έναντι 22,2% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στο Κιλίς ο Τούρκος πρόεδρος καταγράφει ποσοστό 65,55% έναντι 26,96% του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Στο Γκαζιαντέπ, ο Ερντογάν προηγείται με 59,76%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί με 34,65%.

Στο Οσμανίγιε, ο Τούρκος πρόεδρος συγκεντρώνει ποσοστό 62,31% έναντι 30,74% του αντιπάλου του.

Στο Αντιγιαμάν, ο Ερντογάν προηγείται με 66,2% έναντι 31,24% του Κιλιτσντάρογλου.

Στα Άδανα, ο Κιλιτσντάρογλου έχει προβάδισμα με ποσοστό 50,89%, έναντι 43,92% του Ερντογάν, ενώ μάχη γίνεται στο Χάταϊ όπου ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος συγκεντρώνει ποσοστό 48,07% έναντι 48,03% του Τούρκου προέδρου.

Οργή στα social media

Η επικράτηση Ερντογάν στις πληγείσες περιοχές έχει προκαλέσει την οργή και την απογοήτευση των Τούρκων πολιτών στα social media. Πολλοί υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ανέμεναν ότι αυτοί οι ψηφοφόροι θα στηρίξουν τον Κιλιτσντάρογλου, κάτι, όμως, που δε συνέβη τελικά.

«Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και πέρα, δε χρειάζεται να νιώθουμε άσχημα για κανέναν. Οι άνθρωποι καθορίζουν τη μοίρα τους για τον εαυτό τους», γράφει ένας χρήστης των social media, αναφερόμενος στους πληγέντες από τους σεισμούς του Φεβρουαρίου.

«Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό. Δεν θα στεναχωρηθώ πια για τους περισσότερους από αυτούς (σσ. τους σεισμόπληκτους)», αναφέρει ένας άλλος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Καταπονήθηκα υπερβολικά μετά τον σεισμό για να προσπαθήσω να κάνω κάτι. Αρρώστησα από την λύπη. Αυτοί (σσ. οι σεισμόπληκτοι) μπορούν να πάνε να ζητήσουν βοήθεια από το AK Party. Δεν υπάρχει τίποτα να πούμε», ανέφερε η ανάρτηση.

Ένας άλλος χρήστης δήλωσε ότι λυπάται μόνο για τα παιδιά που επλήγησαν από τον σεισμό, αλλά κατά τα άλλα έχουν χάσει την συμπάθειά του οι υπόλοιποι. «Εκτός από τα παιδιά, δεν θα είμαι πλέον λυπημένος για κανέναν άλλον», τόνισε ο χρήστης των social media στο Twitter.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.