Ρωσία: – Γενοκτονία ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας στην Ουκρανία – Θέλουν να την καταστρέψουν τελείως

Την θέση πως η Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, θέλει να καταστρέψει οριστικά την Ουκρανία διατύπωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova, αναφερόμενη στην πρόθεση της Μ. Βρετανίας να προμηθεύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου.
«Θέλω να σας επισημάνω το εξής: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι μιλάμε για την σαφή πρόθεση της συλλογικής Δύσης, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, να καταστρέψει την Ουκρανία μέχρι τέλους.
Η μελλοντική ευημερία της Ουκρανίας τελειώνει» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik η Zakharova.

Προβοκάτσια

Όπως είπε η Zakharova, τα σχέδια του Λονδίνου δεν είναι τίποτα άλλο παρά προβοκάτσια που στόχο έχει, να φέρει «την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία σε έναν νέο γύρο επιθετικότητας, σύγκρουσης και αντιπαράθεσης, για να δώσει μια ποιοτική νέα διάσταση».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ σημείωσε μάλιστα ότι η δήλωση αυτή από τη Μ. Βρετανία έγινε τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη οι σινο-ρωσικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην πρόταση της Κίνας για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία.
«Πιστεύω πως αυτό έγινε σκόπιμα από τη Μ. Βρετανία» υπογράμμισε η Zakharova.

Γενοκτονία

«Η χρήση πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι γενοκτονία κατά του πληθυσμού των περιοχών όπου χρησιμοποιείται αυτό το είδος όπλου.
Σε γενικές γραμμές, η χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι μια εκδήλωση γενοκτονίας κατά του πληθυσμού εναντίον του οποίου χρησιμοποιούνται και του πληθυσμού που τα χρησιμοποιεί» τόνισε η Zakharova.

Η Μ. Βρετανία και οι αντιδράσεις

Σημειώνεται πως η Βρετανίδα αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Annabel Goldy ανέφερε στη Βουλή των Λόρδων πως το Λονδίνο θα προμηθεύσει την Ουκρανία με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου, καθώς αυτές έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα στην καταστροφή τεθωρακισμένων αρμάτων.
Η Μ. Βρετανία υποστηρίζει ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι τυπικό συστατικό των πυρομαχικών που τρυπούν θωράκιση και «δεν έχει καμία σχέση με πυρηνικά όπλα».
Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin υποστήριξε ότι «η Ρωσία θα αναγκαστεί να ανταποκριθεί κατάλληλα στο γεγονός ότι η συλλογική Δύση αρχίζει ήδη να χρησιμοποιεί όπλα με πυρηνική συνιστώσα».
Από την πλευρά της η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κάλεσε τη Μ. Βρετανία να μην παραδώσει πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς αυτή η κίνηση θα κλιμακώσει επικίνδυνα τη σύγκρουση ενώ η χρήση τέτοιων πυρομαχικών θα επηρεάσει την υγεία του πληθυσμού στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.