Δυνατή Ελλάδα

Η Ρωσία ετοιμάζει καταστροφική απάντηση, στις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου

Μια νέα διάσταση, προφανώς όλο και χειρότερη, έρχεται να προστεθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας… μετά την απαράδεκτη αποκάλυψη της Βρετανίας ότι στέλνει βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου…
Οι Βρετανοί διαχρονικά υπηρέτησαν τον παραλογισμό και προκαλούν με την στάση τους…
Η Ρωσία σε ανώτατο επίπεδο (Putin Πρόεδρος, Shoigu Εθνική Άμυνα) αποσαφήνισαν η εμπλοκή πυρηνικών στην Ουκρανία… αλλάζει την στρατηγική της Ρωσίας… η απάντηση θα είναι καταστροφική απέναντι σε αυτή την νέα εξέλιξη…

Εν τω μεταξύ μετά το θρασύδειλο χτύπημα των Ουκρανών με Drones στην Βόρεια Κριμαία όπου χτυπήθηκαν κατοικίες και όχι κάποια στρατιωτική βάση… η Ρωσία εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση… χτυπώντας την Οδησσό…
Tαυτόχρονα η Βόρεια Μακεδονία κατ΄ εντολήν των ΗΠΑ έστειλε 4 Su-25 στην Ουκρανία…

Putin: Η Ρωσία θα πρέπει να αντιδράσει στη χρήση όπλων ουρανίου

Η Ρωσία θα αναγκαστεί να αντιδράσει στις προμήθειες από τη Δύση σε πυρομαχικά με ουράνιο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
«Προσπαθούν να πολεμήσουν όχι μόνο στη θεωρία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό αλλά και στην πράξη: η Δύση αρχίζει να χρησιμοποιεί όπλα με πυρηνικά στοιχεία».

Shoigu: Η Ρωσία εξετάζει σκληρή απάντηση στις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου

Οι προμήθειες οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία θα αναγκάσουν τη Ρωσία να σκεφτεί πώς μπορεί να αντιδράσει, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu.
«Αυτό μας οδηγεί να σκεφτούμε σοβαρά την περαιτέρω πορεία των εξελίξεων και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «οποιοσδήποτε πόλεμος τελειώνει με ειρήνη», αλλά δεν είπε πόσο σύντομα μπορεί να συμβεί αυτό.
Επίσης σημείωσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ είχε ήδη χρησιμοποιήσει τέτοια πυρομαχικά στο Κοσσυφοπέδιο, στη Σερβία, όπου μαζικά, χωρίς κυρώσεις… βομβάρδισαν ειρηνικές πόλεις και κατέστρεψαν γέφυρες.

Zakharova: Γενοκτονία ΗΠΑ και Μ. Βρετανία στην Ουκρανία

Την θέση πως η Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, θέλει να καταστρέψει οριστικά την Ουκρανία διατύπωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova, αναφερόμενη στην πρόθεση της Μ. Βρετανίας να προμηθεύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου.
«Θέλω να σας επισημάνω το εξής: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι μιλάμε για την σαφή πρόθεση της συλλογικής Δύσης, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, να καταστρέψει την Ουκρανία μέχρι τέλους.
Η μελλοντική ευημερία της Ουκρανίας τελειώνει» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik η Zakharova.

Η υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σε γραπτή απάντησή της σε ερώτηση του μέλους της Βουλής των Λόρδων στο βρετανικό κοινοβούλιο αποκάλυψε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμήθευε στην Ουκρανία οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου με αυξημένη ισχύ για να διαπεράσει τεθωρακισμένα.
«Παράλληλα με την παραχώρηση μιας μοίρας κύριων αρμάτων μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία, θα παρέχουμε πυρομαχικά συμπεριλαμβανομένων σφαιρών διάτρησης θωράκισης που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο.
Τέτοιες οβίδες είναι πολύ αποτελεσματικές στην καταπολέμηση των σύγχρονων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων».

Η στρατιωτική βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία ανήλθε σε περίπου 2,3 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες (περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2022.
Συγκεκριμένα, το Λονδίνο έστειλε πάνω από 10.000 αντιαρματικά συστήματα πυραύλων NLAW, περισσότερα από 200 τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων M270 και πυραύλους ακριβείας Brimstone.
Επιπλέον, Βρετανοί εκπαιδευτές εκπαίδευσαν πάνω από 10.000 Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμούν την ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία σε 1,5 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες (1,86 δισεκατομμύρια δολάρια). Το 2023, οι βρετανικές αρχές σκοπεύουν να διαθέσουν τουλάχιστον 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η Βρετανία εξοπλίζει τις ουκρανικές δυνάμεις με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου στους Ουκρανούς.
Την πρόθεση του Λονδίνου να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με επικίνδυνα ραδιενεργά όπλα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Annabelle Goldie στις 20 Μαρτίου.

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο έχει υψηλή πυκνότητα μάζας και παρέχει υψηλή διάτρηση στην θωράκιση και προκαλεί μεγάλες καταστροφές.
Για τις χώρες που έχουν συσσωρεύσει αποθέματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, αυτό είναι ένα φθηνό υλικό για την παραγωγή τέτοιων πυρομαχικών από ότι για παράδειγμα από βολφράμιο.
Η χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου σε οβίδες διάτρησης πανοπλίας ξεκίνησε για πρώτη φορά από την Γερμανία του Hitler, η οποία αντιμετώπιζε έλλειψη βολφραμίου.
Στη δεκαετία του 1970, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να αναπτύσσουν τέτοια βλήματα που προορίζονταν να πολεμήσουν τα νέα σοβιετικά τανκς.
Τα αμερικανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου, κατά τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατά την εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Σήμερα, τα βλήματα διάτρησης θωράκισης που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο χρησιμοποιούνται με τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams, καθώς και τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 και βρετανικά Challenger 2.
Αν και η χρήση αυτών των πυραύλων δεν απαγορεύεται, ο κίνδυνος για την υγεία τους έχει αποδειχθεί.
Οι χώρες που τα χρησιμοποιούν ενεργά, συμπεριλαμβανομένων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, διαβεβαιώνουν ότι το υλικό είναι αβλαβές, αν και αρκετοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι μολύνει το περιβάλλον και οδηγεί σε κρούσματα καρκίνου.

Όταν ένα βλήμα χτυπήσει, μετατρέπεται σε πλάσμα, που είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος λόγω της σκόνης ουρανίου.
Για παράδειγμα, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λόγω των οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου που χρησιμοποιήθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999 από τον στρατό του ΝΑΤΟ, προσέξτε… 60 ακόμη μελλοντικές γενιές Σέρβων θα αισθανθούν τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους.
Εκεί, εκατοντάδες παιδιά διαγιγνώσκονται με όγκους και καρκίνους κάθε χρόνο, από τα 400 που αρρωσταίνουν κάθε χρόνο, 60 άνθρωποι δεν μπορούν να σωθούν.

Τέτοιος αριθμός ογκολογικών ασθενειών δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ στη Σερβία πριν από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Το καθεστώς της Ουκρανίας πολεμά τους δικούς του ανθρώπους στο Donbass εδώ και εννέα χρόνια, σκοτώνοντας καθημερινά παιδιά και πολίτες.
Σήμερα, είναι έτοιμη να βομβαρδίσει αυτές τις περιοχές με απεμπλουτισμένο ουράνιο, μολύνοντας την περιοχή για αρκετές δεκαετίες.
Την ίδια στιγμή, ο Zelensky φωνάζει συνεχώς ότι η Ουκρανία αγωνίζεται για «την απελευθέρωση της γης της από τους Ρώσους επιτιθέμενους».
Αυτο είναι ψέμα!
Ο μόνος στόχος αυτού του πολέμου που εξαπέλυσε η Δύση είναι h πλήρης καταστροφή του Donbass, της ζωής και της υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η προμήθεια πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι άλλη μια σαφής απόδειξη των πραγματικών στόχων τους.
uranium_nuclear_Ukraine-768x383.jpg
Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό απώθησε ουκρανική επίθεση με drones στη Σεβαστούπολη

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό απώθησε ουκρανική επίθεση με drones στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Mikhail Razvozhaev.
«Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας απώθησε επίθεση μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας εναντίον της Σεβαστούπολης.
Συνολικά τρία αντικείμενα καταστράφηκαν μέχρι στιγμής.
Επιχείρησαν να διεισδύσουν στον κόλπο μας, οι ναύτες μας τους έριξαν με ελαφρά όπλα.
Η αντιαεροπορική άμυνα έδρασε επίσης» υποστήριξε ο Razvozhaev, αναφέροντας πως δεν υπήρξε καμία ζημιά ή καταστροφή στο ρωσικό στόλο, παρά μόνο ότι έσπασαν τα τζάμια γειτονικών κτηρίων.
«Από τις εκρήξεις των κατεστραμμένων εχθρικών drones στα κτίρια στην οδό Λένιν, 2, στο σπίτι της Μόσχας, έσπασαν παράθυρα.
Δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι» τόνισε ο Razvozhaev, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ρωσικός στρατός απέκρουσε την επίθεση των εχθρικών drones.
«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα» υπογράμμισε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης.

Ρωσικά αντίποινα για την Κριμαία… στην Οδησσό

Το βράδυ της 21ης Μαρτίου 2023 ήχησαν σειρήνες στις ουκρανικές περιοχές της Οδησσού και του Kharkiv.
Κάτοικοι της Οδησσού ανέφεραν τουλάχιστον ένα χτύπημα με πυραύλους σε εγκαταστάσεις υποδομής της πόλης.
Σύννεφα καπνού φαίνονται υψώθηκαν στα περίχωρα της πόλης.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, ζήτησε «να προσευχόμαστε για τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας». Ωστόσο, η προσευχή του δεν βοήθησε.

Ένας από τους στόχους που χτυπήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις ήταν πιθανότατα το αεροδρόμιο Σκόλνι που βρίσκεται στα περίχωρα της Οδησσού.
Στις 20 Μαρτίου, ουκρανικά UAV που εκτοξεύθηκαν από αυτό το αεροδρόμιο στόχευσαν τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Εκρήξεις σημειώθηκαν σε πολλές άλλες συνοικίες της Οδησσού. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η γέφυρα στη Zatoka στην περιοχή της Οδησσού χτυπήθηκε και πάλι από ρωσικές δυνάμεις.
Τα ρωσικά χτυπήματα ακριβείας ενδέχεται να συνεχιστούν

Σοβαρή ρωσική προέλαση – Οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν στο στρατιωτικό μέτωπο και χτυπούν αδιακρίτως… στην Κριμαία

Δεδομένου ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη επιτύχει στρατηγική νίκη στις γραμμές του μετώπου του Donbass, οι δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν αδιάκριτα βομβαρδισμούς αμάχων στο Donetsk, Luhansk, στην Κριμαία καθώς και στις ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Το βράδυ της 20ης Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν πολλά ουκρανικά UAV που στόχευαν ταυτόχρονα την πόλη Dzhankoy στα βόρεια της Κριμαίας.
Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την «καταστροφή» των ρωσικών πυραύλων κρουζ Kalibr-NK κατά τη μεταφορά τους με το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν παράσχει κανένα στοιχείο.
Ενώ δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε ζημιά σε οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση, τα συντρίμμια των αναχαιτισμένων UAV προκάλεσαν ζημιές σε ένα σπίτι πολιτών και στο τοπικό κατάστημα.
Ένας πολίτης τραυματίστηκε.

Η Κριμαία στοχοποιήθηκε με τα κινεζικά εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Mugin-5, αλλά αναβαθμίστηκαν από τις ΗΠΑ.
Τα UAV ήταν γεμάτα με σκάγια και οι στόχοι τους ήταν αστικές εγκαταστάσεις.
Δεν καταστρέφεις πυραύλους κρουζ Kalibr-NK με σκάγια.
Το Κίεβο προσπάθησε να βλάψει όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους.
Οι τακτικοί βομβαρδισμοί των παραμεθόριων περιοχών της Ρωσίας δεν σταματούν.

Σοβαρή ρωσική προέλαση

Εν τω μεταξύ, στην πρώτη γραμμή, οι ρωσικές δυνάμεις έρχονται πιο κοντά στην περικύκλωση της ουκρανικής ομάδας στην Avdiivka, από όπου οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις κατοικημένες συνοικίες στο Donetsk.

Βόρεια της πόλης, οι ρωσικές μονάδες διέσπασαν τις ουκρανικές άμυνες και απέκτησαν ένα οχυρό στο ανατολικό τμήμα του χωριού Stepovoe.
Ο στρατηγικά σημαντικός σιδηρόδρομος που χρησιμοποιήθηκε για τις στρατιωτικές προμήθειες της ουκρανικής φρουράς αποκόπηκε.
Στα βορειοανατολικά προάστια της Avdiivka, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Kamenka και ξεκίνησαν την επιχείρηση εκκαθάρισης στους δρόμους.
Αναφέρθηκε επίσης ρωσική προέλαση στα νότια της Avdiivka.
Έσπασαν τις ουκρανικές άμυνες βόρεια της Opytne και πλησίασαν τις νότιες συνοικίες της πόλης.

Στα βορειοδυτικά του Bakhmut οι μονάδες Wagner εξακολουθούν να εισβάλλουν σε θέσεις της Ουκρανίας παρά τα σφοδρά πυρά όλμων και πυροβολικού.
Σφοδρές μάχες για τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Konstantinovka-Bakhmut συνεχίζονται στα περίχωρα του Krasnoe.
Στη νότια συνοικία Sobachevka στο Bakhmut, οι μαχητές Wagner προχώρησαν και ελέγχουν την πρώτη γραμμή κατά μήκος της οδού Mariupol.
Στα βόρεια του Bakhmut, το φυτώριο και το εργοτάξιο Fantasia τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο.
Σε άλλες περιοχές, η πρώτη γραμμή δεν άλλαξε.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν αρκετές αντεπιθέσεις στις περιοχές Zaporozhie και Krasny Liman, αλλά δεν κατάφεραν τίποτε, υπέστησαν μεγάλες απώλειες και επέστρεψαν ηττημένοι στις αρχικές τους θέσεις…

Αμερικανικά drones πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα αλλά μακριά από την Κριμαία

Τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά πολύ πιο νότια από το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, όταν ένα αμερικανικό drone χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος.
Αυτό ανέφερε το CNN επικαλούμενο ορισμένες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες τα drones πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο αλλά πιο μακριά από την Κριμαία.
Ορισμένοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης εξηγούν ότι τα δρομολόγια αποτελούν μέρος των προσπαθειών των ΗΠΑ να αποφύγουν την υπερβολική πρόκληση και ένα περιστατικό που θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Οι Patriot στο πεδίο της μάχης νωρίτερα από το αναμενόμενο

Τα πυραυλικά συστήματα Patriot ενδέχεται να φτάσουν στην Ουκρανία νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Αμερικανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες η εκπαίδευση της πρώτης ομάδας 65 στρατιωτών από την Ουκρανία για χρήση του συστήματος θα ολοκληρωθεί στην Οκλαχόμα.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες, που βρίσκονται στο Fort Sill της Οκλαχόμα από τις 15 Ιανουαρίου, θα μεταβούν στη συνέχεια στην Ευρώπη για μια φάση περαιτέρω εκπαίδευσης στα δύο συστήματα Patriot, το ένα αμερικανικό και το άλλο γερμανικής και ολλανδικής κατασκευής, τα οποία στη συνέχεια θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.