Κίνα: Οι ΗΠΑ σέρνουν την ανθρωπότητα στο νόμο της ζούγκλας

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών, απαίτησε χρησιμοποιώντας χειρουργικά σκληρή ρητορική, την άμεση άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Όσοι γνωρίζουν από κινέζικη διπλωματία, καταλαβαίνουν ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο Κινέζος αξιωματούχος είναι προπομπός για την απόλυτη κλιμάκωση στην σχέσεις των δύο χωρών.

«Οι ΗΠΑ και κάποιες άλλες δυτικές χώρες ισχυρίζονται ότι είναι «φάροι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά επιβάλλουν μονομερείς κυρώσεις στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβιάζουν σοβαρά τα ανθρώπινα δικαιώματα άλλων χωρών… Όταν οι χώρες αντιμετώπιζαν τον COVID και φυσικές καταστροφές όπως ισχυροί σεισμοί, οι ΗΠΑ και ορισμένες δυτικές χώρες εξακολουθούν να αρνούνται να άρουν μονομερείς κυρώσεις.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο οικονομικός, χρηματοοικονομικός και εμπορικός αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα για περισσότερα από 60 χρόνια έχει κοστίσει στην Κούβα πάνω από 154,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας στο Ιράν, οι μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ, που στερούσαν τους ανθρώπους από πόρους υγειονομικής περίθαλψης, θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει έως και 13.000 θανάτους. Οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες δυτικές χώρες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να λογοδοτήσουν για τη συστημική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκύπτει από τις μονομερείς κυρώσεις τους.

Η κατάχρηση των μονομερών κυρώσεων πηγάζει από την πολιτική εξουσίας και το δίκαιο της ζούγκλας. Παραβιάζει σοβαρά τους σκοπούς και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τη βασική αρχή του διεθνούς δικαίου της κυρίαρχης ισότητας και τον βασικό κανόνα που διέπει τις διεθνείς σχέσεις της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις.

Η απόρριψη μονομερών κυρώσεων είναι μια μακροχρόνια και συνεπής έκκληση της διεθνούς κοινότητας. Τα πολυμερή θεσμικά όργανα για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα σε θέματα που σχετίζονται με μονομερείς κυρώσεις και να τα λάβουν σοβαρά υπόψη. Προτρέπουμε τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες να αντιμετωπίσουν την έκκληση για δικαιοσύνη στον κόσμο, να καταργήσουν αμέσως τις μονομερείς κυρώσεις, να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα άλλων χωρών και να σεβαστούν το διεθνές κράτος δικαίου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.