Δυνατή Ελλάδα

Η Σαουδική Αραβία στηρίζει οικονομικά την Τουρκία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν

Η Σαουδική Αραβία θα βοηθήσει τα οικονομικά του Πακιστάν, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Μοχάμεντ αλ Τζαντάαν, καθώς φαίνεται να συμβάλει στη σύσφιξη των συμμαχιών με χώρες που παλεύουν με τις επιπτώσεις του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα «συνεχίσει να υποστηρίζει το Πακιστάν όσο περισσότερο μπορούμε», είπε ο Αλ Τζαντάαν σε συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ.

Το βασίλειο έχει προβεί σε πολλά βήματα για την παροχή οικονομικής υποστήριξης σε χώρες της περιοχής καθώς προσπαθεί να ενισχύσει συμμάχους και να εδραιώσει νέες σχέσεις.

Παρέτεινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα τη διάρκεια μιας κατάθεσης 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει τα συναλλαγματικά αποθέματα του Πακιστάν και να το βοηθήσει να ξεπεράσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει επίσης να κάνει περισσότερες επενδύσεις στην Αίγυπτο και σχεδιάζει να αρχίσει να συνάπτει συμφωνίες στην Τουρκία, δήλωσε ο Αλ Τζαντάαν σε συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ.

«Η σχέση μας με την Τουρκία βελτιώνεται πολύ και ελπίζουμε να έχουμε επενδυτικές ευκαιρίες», είπε.

«Ξεκινήσαμε να επενδύουμε επιθετικά στην Αίγυπτο και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε επενδυτικές ευκαιρίες και αυτό είναι πιο σημαντικό από τις καταθέσεις.

»Οι καταθέσεις μπορούν να τραβηχτούν, αλλά οι επενδύσεις παραμένουν».

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στα τελευταία στάδια της συμφωνίας να καταθέσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών τον περασμένο μήνα, μια σημαντική ώθηση στην προσπάθεια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διατηρήσει σταθερή τη λίρα ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία θα είναι μια προσέγγιση που τερματίζει χρόνια εχθρότητας μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Επίσης, παρέτεινε τη λήξη μιας κατάθεσης 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κεντρική τράπεζα της Αιγύπτου τον περασμένο μήνα, και το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων του βασιλείου εξετάζει επίσης πιθανές επενδύσεις 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της γεωργίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα της Αιγύπτου, σύμφωνα με αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο. δήλωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.