Δυνατή Ελλάδα

Γερμανία: Ο Πρίγκιπας του χαμένου Ράιχ και η ακροδεξιά τρομοκρατία

Οι εξελίξεις στη Γερμανία μετά την εξάρθρωση της φερόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» είναι καταιγιστικές και οι αναφορές στα γερμανικά ΜΜΕ συνεχείς.

Σε σχόλιό της η γερμανική ραδιοφωνία DLF παρατηρεί: «Οι αστυνομικές έφοδοι δείχνουν ότι οι αρχές ήταν πολύ προσεκτικές, αλλά και ότι η ακροδεξιά απειλή είναι μεγάλη. Οι κατηγορίες που συνόψισε ο Γενικός Εισαγγελέας είναι σοβαρές: σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης και προετοιμασία πραξικοπήματος. Η ιδεολογία των Πολιτών του Ράιχ τροφοδοτείται από τη συνολική απόρριψη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας και των εκπροσώπων της (…) Οι συλλήψεις καταδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται εν κινήσει, αναζητά όπλα και καταστρώνει σχέδια. Το χειρότερο με τη συγκεκριμένη ομάδα είναι οι καλές προσβάσεις που είχε σε κεντρικούς θεσμούς, από την Μπούντεσταγκ μέχρι την Μπούντεσβερ».

Πρίγκιπας χωρίς πριγκιπάτο

Στο προφίλ του Ερρίκου ΧΙΙΙ, Πρίγκιπα του Ρόις, εστιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung και μεταξύ άλλων σημειώνει: «”Ερρίκος XIII” – το όνομα παραπέμπει σε ηγεμόνα ή τουλάχιστον σε αρχηγό δυναστείας. Ο Πρίγκιπας του Ρόις, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη ως ύποπτος για τρομοκρατία, απέχει πολύ από αυτό. Στην πραγματικότητα ο Οίκος των Ρόις ήταν μια τις οικογένειες που ηγήθηκαν ενός πριγκιπάτου του Γερμανικού Ράιχ μέχρι το τέλος της μοναρχίας το 1918. Αλλά δεν είναι ο μόνος καταχωρημένος Πρίγκιπας στο μητρώο ευγενών ‘Gotha’, που φέρει το όνομά αυτό συνοδευόμενο από έναν αριθμό. Κάθε νόμιμος άρρεν απόγονος του συγκεκριμένου Οίκου φέρει το όνομα Ερρίκος εδώ και 800 χρόνια».

Ενδιαφέρον έχουν και όσα γράφει η FAZ για την κοσμοθεωρία και την οικονομική κατάσταση του Ερρίκου ΧΙΙΙ: «Τα τελευταία χρόνια είχε ασπαστεί τον εσωτερισμό. Σε εκδήλωση το 2020 στη Βιέννη δήλωνε ότι θέλει να φέρει την αγάπη και την ειρήνη στον κόσμο (…) Ανησυχούσε επίσης πολύ για την απαλλοτρίωση της οικογενειακής περιουσίας του στη Θουριγγία (…) Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η οικονομική κατάσταση του Ρόις ήταν οριακή. Φέρεται να είχε προβλήματα με την πληρωμή λογαριασμών στα ακίνητά του και να είχε λάβει διάφορα δάνεια».

ΠΗΓΗ: dw.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.