Ουκρανία: Κόντρα δημάρχου Κιέβου – Ζελένσκι με φόντο τις διακοπές ρεύματος

Εν μέσω σφοδρών ρωσικών βομβαρδισμών, ξαναφούντωσαν οι έριδες στην Ουκρανία μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του δημάρχου του Κιέβου, με αφορμή τη λειτουργία των καταφυγίων.

Την στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονται να επιβιώσουν στο παγωμένο Κίεβο χωρίς ρεύμα και νερό εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών, φούντωσαν οι παλιές έριδες μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του δημάρχου Κλιτσκό.

Αφορμή, τα εκατοντάδες καταφύγια που έφτιαξε ο δήμος για να ζεσταίνονται και να φορτίζουν τα κινητά τους οι πολίτες, τα λεγόμενα «Κέντρα των Αήττητων», καθώς ορισμένα από αυτά υπολειτουργούν.

«Περιμένω ποιότητα από το γραφείο του δημάρχου. Δε θα υπάρξει συγχώρεση για την προσβολή στα ‘Κέντρα των Αήττητων’ του Κιέβου. Παρακαλώ δείξτε μεγαλύτερη σοβαρότητα. Και μην γράφετε ψέματα στις αναφορές σε διάφορα επίπεδα» σχολίασε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρώην επαγγελματίας μποξέρ και νυν δήμαρχος του Κιέβου σήκωσε το γάντι και κατήγγειλε απόπειρα χειραγώγησης από το κόμμα του Ζελένσκι.

«Σήμερα, που όλοι πρέπει να συνεργαστούμε, αρχίζουν κάποιου είδους πολιτικά παιχνίδια».

Πολιτική κόντρα στη Ρωσία

Την ίδια ώρα στη Μόσχα, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ως επικοινωνιακή φούσκα την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου Πούτιν με μητέρες στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία.

Οι 18 γυναίκες ανήκουν όλες στον κομματικό και κρατικό μηχανισμό. Μία έχει χάσει το παιδί της στον πόλεμο, μια άλλη είναι σκηνοθέτης και ο γιος της δήλωσε εθελοντής, δυο μητέρες είπαν ότι οι γιοι τους επιστρατεύθηκαν.

Η αντιπολίτευση κάλεσε τις Ρωσίδες μάνες να δώσουν τον παρών στη μη κυβερνητική πρωτοβουλία από μητέρες των οποίων τα παιδιά έχουν επιστρατευτεί και κινητοποιούνται σχεδόν καθημερινά αξιώνοντας να επιστρέψουν στα σπίτια τους, τουλάχιστον εκείνοι που είναι μοναχοπαίδια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.