Αλγερία και Ρωσία σε κοινή αντιτρομοκρατική άσκηση «Ασπίδα της Ερήμου»

Κοινές ρωσο-αλγερινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις με την ονομασία Ασπίδα της Ερήμου 2022 θα πραγματοποιηθούν στην Αλγερία για πρώτη φορά, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη η υπηρεσία Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, σύμφωνα με την αλγερινή “Awras”.

«Οι κοινές ρωσο-αλγερινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις Ασπίδα της Ερήμου 2022 θα πραγματοποιηθούν στην Αλγερία για πρώτη φορά. Η δεύτερη τελική διάσκεψη σχεδιασμού για την προετοιμασία για την κοινή ρωσο-αλγερινή άσκηση πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Μπεχάρ της Αλγερίας.

 Οι εκπρόσωποι της  ρωσικής διοίκησης της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας και του Εθνικού Στρατού της Αλγερίας ενέκριναν το χρονικό πλαίσιο, το σχέδιο και το σενάριο της άσκησης, τη σύνθεση των δυνάμεων και των μέσων καθώς και τον καθορισμό του αντικειμένου, τους στόχους, τα καθήκοντα και τα στάδια των κοινών ασκήσεων <…> Η άσκηση θα διεξαχθεί αυτόν τον Νοέμβριο στο πεδίο δοκιμών Χαμαγκουίρ στην Αλγερία, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η υπηρεσία Τύπου διευκρίνισε ότι στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 80 στρατιώτες από μονάδες μηχανοκίνητων τυφεκίων που σταθμεύουν στον Βόρειο Καύκασο και περίπου 80 Αλγερινοί στρατιωτικοί.

 Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι στρατιωτικοί των δύο χωρών θα εξασκηθούν στην έρευνα, τον εντοπισμό και την εξάλειψη τρομοκρατικών ομάδων στο περιβάλλον της ερήμου.

Οι πρώτες κοινές ασκήσεις Ρωσίας-Αλγερίας πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Οσετία τον Οκτώβριο του 2021 με συνολικά περίπου 200 στρατιώτες που συμμετείχαν και περίπου 40 μονάδες μάχης και ειδικού εξοπλισμού.

Το πρόγραμμα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας για το 2022 περιλαμβάνει επίσης κοινές ασκήσεις με τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, του Καζακστάν και του Πακιστάν.

awras.com , Tass.ru,

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.