Η κυρία Ούρσουλα γνωρίζει ότι η Κύπρος που απειλεί να προσαρτήσει ο Ερντογάν είναι ευρωπαϊκό έδαφος;

Μεταδίδεται «διαρροή» πως ο Ερντοάν θα λύση το Κυπριακό εντός των προσεχών ημερών ως νέος «Μεγαλέξανδρος».
Τέτοιες όμως μεγαλοφυίες δεν επαναλαμβάνονται. Πολλοί αποπειράθηκαν στην
Ιστορία έκτοτε, όμως καταλήξανε αθλίως. Ότι απόφαση πάντως και να ανακοινώσει είναι βέβαιο ότι έχει τύχει στήριξης τρέχοντος ενοίκου στον Λευκό Οίκο! Στην Μαδρίτη;
Ίσως.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι η στάση του Πούτιν. Αποχή τοποθέτησης εκ μέρους του, συνιστά ενθάρρυνση. Εδώ εξηγούνται και οι τελευταίες στοχευμένες, εναντίον των Αθηνών, δηλώσεις της Ρωσσίδας Ζαχάροβα ως «προλειαίνουσες» το έδαφος.

Αυτά για τους Μεγάλους. Η αφωνία για την ώρα, της ΕΕ, σε συνδυασμό με τις ξαφνικές επιθυμιές του Τούρκου για προμήθεια Γαλλικών οπλικών συστημάτων, πως αλιώς θα εξηγηθεί, εφόσον ευοδωθεί; Εάν δουλέψει, όπως πάντα δούλεψε στο παρελθόν, και πάλι η πληθυσμιακή οντότητα,είμαστε από χέρι χαμένοι. Δεν απέχει και πολύ ο χρόνος που θα καταλήξουμε μισοί, αν όχι και λιγότεροι, στην επικράτειά μας.

Οποιαδήποτε απάντηση της Αθήνας δεν πρέπει να είναι σπασμωδική, αλλά καλά και από τώρα σωστά σχεδιασμένη / έτοιμη.

Το σφράγισμα των Τούρκικών Προξενείων Κομοτηνής και Ρόδου, είναι ένα πρέπει, έστω και εάν εις απάντηση κλείσουν τα δικά μας στη Κωνσταντινούπολη καί Σμύρνη ή όπου αλλού. Πιό πολλά αυτοί θα χάσουν. Ασπιρίνη μεν αλλά και αυτή βοηθάει. Επίσης άμεση επισήμως παρουσίαση στη Ευρώπη του Κουρδικού ανάλογου, είτε με τοποθέτηση επ´αυτού το αίτημα διεξαγωγής ψηφίσματος στο ευρωκοινοβούλιο είτε αλλέως πως. Ή και όποια άλλα που η Ελληνική εξουσία κρίνει αποτελεσματικά. Κάτι πάντως και οπωσδήποτε πρέπει πρακτέως απαντηθεί.

Υπάρχουν βλέπεις και τα «Ελληνικά» κανάλια που έχουν φλομώσει τον Έλληνα παρουσιάζοντας όλη την ώρα και κάθε στιγμή στα δελτία τους πολεμικά πλοία εν «παρελάσει» (στο Αιγαίο;) με Τούρκικη σημαία «ως …πρέπουσα προβολή», λες και τέτοια με Ελληνική σημαία δεν υπάρχουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.