Πορεία προς την άβυσσο παίρνουν «αγκαλιασμένοι» ΝΑΤΟ και Ρωσία….

Η ένταξη της Φινλανδίας είναι casus belli για την Μόσχα

Οι σημερινές τοποθετήσεις του Κρεμλίνου και του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι θα συμβεί αν ενταχθεί (κάτι που αυτή την στιγμή φαντάζει ως βέβαιο) η Σουηδία και ιδίως η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ: Επίθεση της Ρωσίας στην τελευταία, στην καλύτερη περίπτωση με συμβατικές δυνάμεις και στην χειρότερη με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Και πιθανότατα το ΝΑΤΟ θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

Και τότε θα ακολουθήσει δεύτερο ρωσικό πυρηνικό κτύπημα στις χώρες που θα ρίξουν πυρηνικά στην Ρωσία, εντός λίγων λεπτών από την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ.

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ για την Ρωσία δεν είναι «κόκκινη γραμμή», όπως ήταν για την Ουκρανία: Είναι casus belli. Στην Φινλανδία «χαρίστηκαν» δύο φορές, την μία με την ήττα της του 1939 (οι Σοβιετικοί είχαν εισβάλλει στην χώρα για να δημιουργήσουν buffer zone από τον Αγία Πετρούπολη και μία φορά το 1944, όταν οι Φινλανδοί ηττήθηκαν εκ νέου ως σύμμαχοι της ναζιστικής Γερμανίας.

Έκτοτε έδωσαν την «εθνική τους υπόσχεση» στην Μόσχα ότι θα ήταν ουδέτεροι απέναντι στην τότε Σοβιετική Ένωση και μετέπειτα, το 1990, στην Ρωσία.

Η ένταξή τους «σπάει» την εθνική υπόσχεση απέναντι στην Ρωσία και πλέον η Μόσχα «θέλει αίμα»

Κι επειδή η Ρωσία δεν έχει τους απαραίτητους -και ούτε πρόκειται να σπαταλήσει- ανθρώπινους πόρους, η απάντηση θα έρθει με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Πώς θα είναι αυτή η απάντηση; Κανείς δεν γνωρίζει.

Μπορεί να μην εκραγούν κοντά στο έδαφος  και να προκαλέσουν ανθρώπινες απώλειες, αλλά σε μεγάλο ύψος από το έδαφος για να καταστραφεί μέσω του ηλεκτρομαγνητικού παλμού οποιοδήποτε ηλεκτρική συσκευή ή εγκατάσταση και κατ’αυτό τον τρόπο να γυρίσει π.χ. το Ελσίνκι πίσω στον 19ο αιώνα.

Αλλά το βέβαιο, όπως μεταδίδεται πλέον από την Μόσχα, είναι ότι θα κτυπήσουν.

Μπορεί να επιχειρήσουν συμβατική στρατιωτική επιχείρηση αρχικά;

Πολύ δύσκολο.

Η Ρωσία δεν έχει μεγάλες συμβατικές δυνάμεις στα αχανή ρωσο-φινλανδικά σύνορα.

Δεν μπορεί, να ανοίξει δεύτερο μέτωπο μετά την Ουκρανία (παρεπιπτόντως η ρωσική επικράτηση στο Ντονμπάς είναι πλέον σχεδόν ολοκληρωτική και ακολουθεί η Οδησσός ή/και το Χάρκονο). Και μάλιστα απέναντι στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Σε ανάρτηση του στο Telegram, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ν.Μεντέντεφ, αναφέρει:

«Στο πλαίσιο του πολέμου δι’ αντιπροσώπων (σ.σ. proxy war) που έχουν εξαπολύσει οι Δυτικές χώρες με τη Ρωσία, θέλω να διατυπώσω για άλλη μια φορά με μεγάλη σαφήνεια πράγματα που είναι ήδη τόσο προφανή σε όλους τους λογικούς ανθρώπους.

1. Η προμήθεια της Ουκρανίας από τις χώρες του ΝΑΤΟ με όπλα, η εκπαίδευση των στρατευμάτων της να χρησιμοποιούν Δυτικό εξοπλισμό, η αποστολή μισθοφόρων και η διεξαγωγή ασκήσεων από τις χώρες της Συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν την πιθανότητα μιας άμεσης και ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας αντί για τον «πόλεμο δι’ αντιπροσώπων» τους.

2. Μια τέτοια σύγκρουση ενέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε έναν ολοκληρωμένο πυρηνικό πόλεμο.

3. Αυτό θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για όλους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.