Αυτά είναι τα όπλα που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Βαρύ οπλισμό αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, σύμφωνα με σχετικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Τόσο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και το Πεντάγωνο φρόντισαν να εγκρίνουν με ταχύτατες διαδικασίες την αποστολή του υπερσύγχρονου οπλισμού, και μάλιστα αμέσως μετά από την τελευταία συνομιλία του προέδρου Μπάιντεν με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο τελευταίο “πακέτο” όπλων που στέλνουν οι Αμερικανοί στην Ουκρανία περιλαμβάνονται ελικόπτερα, πυραυλικά συστήματα, στολές χημικού πολέμου, drone και ραντάρ. Συγκεκριμένα οι ΗΠΑ στέλνουν:
– 11 ελικόπτερα Mi-17
– 300 drones Switchblade
– 18 Κανόνια Howitzers και προστατευτικό εξοπλισμό για προστασία από χημικές επιθέσεις
– 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113
– 10 ραντάρ ανίχνευσης πυραύλων πυροβολικού
– 500 αντιαρματικούς πυραύλους Javelin
– 30.000 σετ στρατιωτικών στολών και κράνη

Μολονότι δεν είναι γνωστό πότε θα φτάσουν τα όπλα στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι τα όπλα θα πρέπει να σταλούν αμέσως, γιατί στην Ουκρανία είναι σε πλήρη εξέλιξη μεγάλες μάχες, κυρίως στις ανατολικές και νότιες επαρχίες της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές το βράδυ, οι Αμερικανοί αφαίρεσαν τα ελικόπτερα από τον κατάλογο, ωστόσο τα ξαναέβαλαν, επειδή ο πρόεδρος Ζελένσκι, χθες, σε νεότερη επικοινωνία, επέμεινε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.