Θρίλερ με τον Σεργκέι Σοϊγκού: Στην Εντατική ο Ρώσος υπουργός Άμυνας – Οι υποψίες για απόπειρα δολοφονίας

Για απόπειρα δολοφονίας κάνει λόγο Ρωσο-ισραηλινός επιχειρηματίας όσον αφορά στο έμφραγμα που υπέστη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Σοϊγκού, που είναι το δεξί χέρι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ηγείται του ρωσικού στρατού για περίπου μία δεκαετία, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τις πρώτες εβδομάδες. Ωστόσο, τελευταία έχει εξαφανιστεί από τις ενημερώσεις του Κρεμλίνου.

Υπήρξαν πολλές φήμες για τις σχέσεις του με τον Πούτιν, καθώς λέγεται ότι υπήρξε ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες στο τέλος Μαρτίου, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην εξέλιξη της εισβολής στην Ουκρανία, με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να αναφέρουν ότι προκλήθηκε χάσμα ανάμεσά τους όταν ο Πούτιν έμαθε το μέγεθος των απωλειών στην Ουκρανία.

Αλλά τώρα, ο 66χρονος Σοϊγκού φέρεται να νοσηλεύεται στην Εντατική έπειτα από οξύ έμφραγμα, το οποίο “δεν θα μπορούσε να οφείλεται σε παθολογικά αίτια”, όπως υποστήριξε ο Λεονίντ Νέβζλιν, που πρόσθεσε ότι ο σύμμαχος του Πούτιν ενδέχεται να είναι το θύμα απόπειρας δολοφονίας, εντολή για την οποία έδωσε το αφεντικό του.

Τελευταία φορά που εθεάθη ο Σοϊγκού ήταν μόλις χθες, σε βιντεοδιάσκεψη με τον Πούτιν και άλλους υπουργούς σχετικά με τις εξελίξεις στην  Αρκτική, αλλά δεν μίλησε και υπάρχουν εικασίες ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί πλάνα από παρελθούσες εμφανίσεις του Σοϊγκού, αφού αυτός έχει αποχωρήσει από τις δημόσιες εμφανίσεις εδώ και εβδομάδες.

Ο Νεβζλίν, πρώην μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και κορυφαίο στέλεχος σε πετρελαϊκή εταιρεία, είναι ένας από τους πολλούς Ρώσους επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να φύγουν όταν έγιναν στόχος του Κρεμλίνου το 2003, αφού ο Πούτιν αποφάσισε να καταλάβει την πετρελαϊκή εταιρεία Yukos.

Καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη το 2008, καθώς το Κρεμλίνο καταδίωξε τα ανώτατα στελέχη της Yukos και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι απαρνήθηκε το ρωσικό διαβατήριό του και δήλωσε ότι “ό,τι αγγίζει ο Πούτιν πεθαίνει”.

Επικαλούμενος πηγές της Μόσχας, ο Νέζβλιν υποστήριξε: “Ο Σοϊγκού είναι εκτός και ίσως να μείνει ανάπηρος αν ζήσει. Φήμες λένε ότι μια καρδιακή προσβολή θα μπορούσε να μην οφείλεται σε φυσικά αίτια”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι 20 Ρώσοι στρατηγοί συνελήφθησαν στη Ρωσία και κατηγορήθηκαν για υπεξαίρεση έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκαν για την πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία. Ο Νεβζλίν ισχυρίστηκε ότι “όλα τα κεντρικά πρόσωπα” είχαν συλληφθεί και διέθεταν κεφάλαια που προορίζονταν να στηρίξουν τους “Ρώσους απελευθερωτές” της Ουκρανίας από το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την έναρξη της σύγκρουσης στο Ντονμπάς.

“Όλα είναι ξεκάθαρα, η συνολική υπεξαίρεση κεφαλαίων για την προετοιμασία (της ανάληψης της ηγεσίας της Ουκρανίας). Από το 2014, έχουν κλαπεί περίπου 10 δισ. δολάρια, που διέθεσε ο Πούτιν για την προετοιμασία του πολέμου”.

Εάν οι ισχυρισμοί του εξόριστου επιχειρηματία αποδειχθούν αληθείς, θα επιβεβαιωθούν οι υποψίες για μεγάλο ρήγμα μεταξύ του Πούτιν και των υψηλόβαθμων μελών του ρωσικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.