Μελέτη στο Ισραήλ δείχνει πενταπλασιασμό των αντισωμάτων μετά την 4η δόση

Ελπιδοφόρα ευρήματα τόσο για την ασφάλεια όσο και για την γρήγορη ανοσοποίηση  έναντι της Covid-19 προκύπτουν από μια μελέτη στο Ισραήλ γύρω απ’ τη χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου, στην οποία αναφέρθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

«Μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, ξέρουμε με έναν υψηλότερο βαθμό βεβαιότητας ότι η τέταρτη δόση είναι ασφαλής», δήλωσε ο Μπένετ στο Ιατρικό Κέντρο Σέμπα, στο οποίο χορηγείται δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίων στο πλαίσιο μιας δοκιμής μεταξύ του προσωπικού του εν μέσω μιας αύξησης των μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον στη χώρα.

«Η δεύτερη είδηση: Γνωρίζουμε ότι μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση μιας τέταρτης δόσης, βλέπουμε πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των αντισωμάτων στο πρόσωπο που εμβολιάσθηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Το πιθανότερο είναι πως αυτό σημαίνει σημαντική αύξηση της δράσης του κατά της μόλυνσης και … της νοσηλείας και των (σοβαρών) συμπτωμάτων», δήλωσε ο Μπένετ στα αγγλικά.

Προχθές ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι όλοι οι Ισραηλινοί άνω των 60 ετών και το ιατρικό προσωπικό θα μπορούν να επωφεληθούν από μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων που συνδέεται με την άκρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον.Δύο ημέρες νωρίτερα είχε ανάψει το «πράσινο φως» για τους ανοσοκατεσταλμένους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.