Ρίγα: Σε διάλογο με το χθες

Όσο παράταιρη και αν ακούγεται η άφιξη ενός Hilton, δηλαδή ενός καθ’ όλα μοντέρνου αρχιτεκτονικά ξενοδοχείου, εντός των συνόρων της παλιάς πόλης μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας –και δη ενταγμένης στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO– τόσο ανακουφιστική είναι η όψη του ολοκαίνουργιου Hilton Garden Inn στη Ρίγα της Λετονίας, που καταφέρνει και δένει μαγικά με τα κτίρια αιώνων που το πλαισιώνουν.

Η επικλινής πίσω όψη του ξενοδοχείου μιμείται τις γειτονικές σκεπές, ενώ τα ασύμμετρα παράθυρα των 64 δωματίων του λες και κλείνουν παιχνιδιάρικα το μάτι στο παρελθόν.

Εσωτερικά, το ντεκόρ είναι αμιγώς σκανδιναβικό, αλλά οι φωτογραφίες των κτιρίων της πόλης στους τοίχους σαν να γεφυρώνουν το μέσα με το έξω. Πολυτελείς ανέσεις και ένα εστιατόριο που σερβίρει, μεταξύ άλλων, ένα λουκούλλειο πρωινό κάνουν τη διαμονή εδώ πραγματικά αξέχαστη. hiltongardeninn3.hilton.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.