Τα πέντε καλύτερα ξενοδοχεία φτιαγμένα από πάγο στον κόσμο

Μπορεί μερικοί ταξιδιώτες να επιλέγουν προορισμούς με θερμό κλίμα για τις χειμερινές τους διακοπές, προκειμένου να κάνουν ένα «διάλειμμα» από τις ψυχρές θερμοκρασίες της χώρας τους, όμως άλλοι προτιμούν να «παγώσουν» σε γραφικά, χιονισμένα τοπία ή ακόμη και ξενοδοχεία φτιαγμένα από πάγο.

Σε όλη τη Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, τα ξενοδοχεία από πάγο προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία χειμερινών διακοπών, παρέχοντας μοναδικά πακέτα διαμονής σε απομακρυσμένα μέρη όπως η Σουηδική Λαπωνία ή τα Καρπάθια Ορη της Ρουμανίας.

Παρόλο που οι ανέσεις, οι δραστηριότητες στο χώρο του καταλύματος και οι προδιαγραφές των δωματίων διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία, τα ξενοδοχεία που είναι φτιαγμένα από πάγο έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά.

Αρχικά, συνήθως ξαναχτίζονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και παραμένουν ανοικτά για περιορισμένη περίοδο, για όσο δηλαδή το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, παρόλο που ορισμένα από αυτά διαθέτουν κρεβάτια από πάγο, οι επισκέπτες κοιμούνται συνήθως πάνω σε στρώματα ή υπνόσακους, οπότε δεν «τρέμουν» κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακολουθούν πέντε από τα καλύτερα ξενοδοχεία από πάγο στον κόσμο σε Καναδά, Σουηδία, Νορβηγία, Ρουμανία και Φινλανδία.

1. Hotel de Glâce, Καναδάς

Ξενοδοχεία από πάγο
© Hôtel de Glace/Facebook

Αυτό το Γαλλοκαναδικό θέρετρο βρίσκεται έξω από την πόλη του Κεμπέκ και είναι ίσως ένα από τα γνωστότερα ξενοδοχεία από πάγο στον κόσμο και το μόνο στη Βόρεια Αμερική.

Ανοιξε τις πόρτες του το 2001 και από τότε αλλάζει τη δομή του κάθε χρόνο, προσφέροντας 21 δωμάτια, θεματικές σουίτες καθώς και τους απαραίτητους Αρκτικούς υπνόσακους.

Οι ακριβείς ημερομηνίες για το άνοιγμα του ξενοδοχείου αλλάζουν κάθε χρόνο – το 2021, το ξενοδοχείο θα είναι ανοιχτό από τις 2 Ιανουαρίου έως τις 13 Μαρτίου.

2. Icehotel, Σουηδία

Ξενοδοχεία από πάγο
© ICEHOTEL/Facebook

Το Icehotel βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Jukkasjärvi στη Σουηδική Λαπωνία, 125 μίλια βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Αυτό το καταφύγιο έχει σχεδιαστεί για τολμηρούς ταξιδιώτες και είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο.

Το «Icehotel Winter» ξαναχτίζεται κάθε χρόνο, προσφέροντας δωμάτια πάγου από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ το «Icehotel 365» διαθέτει δωμάτια από πάγο όλο τον χρόνο.

Οι θερμοκρασίες στα δωμάτια παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να διατηρούνται ανέπαφα οι σκελετοί των κρεβατιών που είναι κατασκευασμένοι από πάγο.

Το ξενοδοχείο προσφέρει εκδρομές στην άγρια φύση καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες στους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν την ήσυχη ζωή ενός Σουηδικού χωριού.

3. Snowhotel Kirkenes, Νορβηγία

Ξενοδοχείο
© Snowhotel Kirkenes/Facebook

Ευρισκόμενο στη βόρεια Νορβηγία, το Snowhotel Kirkenes είναι ανοιχτό 365 ημέρες το χρόνο. Υπάρχουν 14 διαθέσιμα δωμάτια – επτά δίκλινα και επτά οικογενειακά με τέσσερα κρεβάτια.

Το χειμώνα, οι εκδρομές που διοργανώνει το κατάλυμα περιλαμβάνουν χειμερινά σαφάρι στα φυσικά περιβάλλοντα των βασιλικών καβουριών και το Βόρειο Σέλας, ενώ το καλοκαίρι οι επισκέπτες επιλέγουν ανάμεσα σε πεζοπορία με χάσκι ή ψάρεμα στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

4. Hotel of Ice, Ρουμανία

Ξενοδοχεία από πάγο
© Hotel Of Ice Romania/Facebook

Τα Καρπάθια Ορη «αγκαλιάζουν» αυτό το θέρετρο που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο κοντά στην παγωμένη λίμνη Bâlea. Το ξενοδοχείο χτίζεται από πάγο και χιόνι κάθε χρόνο από το 2005, προσφέροντας δίκλινα δωμάτια και ιγκλού σε ταξιδιώτες που αναζητούν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Το Ice Restaurant & Bar προσφέρει παραδοσιακά τοπικά πιάτα, με κάποια ορεκτικά και επιδόρπια να σερβίρονται ακόμη και πάνω σε πάγο.

5. SnowCastle Resort, Φινλανδία

Ξενοδοχεία
© Kemin LumiLinna – The SnowCastle of Kemi/Facebook

Το SnowCastle Resort βρίσκεται στο Κέμι της Φινλανδικής Λαπωνίας και είναι ανοιχτό 365 ημέρες τον χρόνο, ενώ το SnowHotel είναι ανοιχτό μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Λόγω της πανδημίας, το SnowHotel δεν θα ανοίξει ξανά μέχρι το 2020, όμως οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να ρίξουν μια ματιά στα γλυπτά από πάγο και το ice bar στο SnowExperience365.

Φέτος, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν χειμερινές διακοπές στις Seaside Glass Villas, οι οποίες έχουν γυάλινες στέγες ιδανικές για τη θέαση του Βόρειου Σέλαος.

με πληροφορίες από Travel + Leisure 

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.