Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Φινάλε με «μοιρασιά» στη Λεωφόρο

Και με τα δύο τέρματα να σημειώνονται στο πρώτο μέρος (Κλεϊνχείσλερ 6, Ιτούρμπε 26′) Παναθηναϊκός και Άρης μοιράστηκαν από έναν βαθμό στο φινάλε της σεζόν. Χαμένο πέναλτι για τον Καμαρά (77′).

Σε ένα κατάμεστο «Απ.Νικολαϊδης», Παναθηναϊκός και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των playoff της Superleague.

Έτσι, το «τριφύλλι »τερμάτισε δεύτερο, με 78 πόντους, ενώ ο Άρης διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση, έχοντας συγκεντρώσει 51 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τους Λοντίγκιν κάτω από τα γκολποστ, Μαγκνουσον και Σάρλια το αμυντικό δίδυμο. Χούανκαρ στα αριστερά και Κώτσιρας στα δεξιά.

Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Κλέιχεισλερ η τριάδα στα χαφ, με τους Μπερνάρ και Μαντσίνι στα φτερά και μοναδικό προωθημένο τον Ιωαννίδη.

Ο προπονητής του Άρη παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τερματοφύλακα τον Σιαμπάνη. Ο Οντουμπάζιο στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Μαζικού στο αριστερό, ενώ οι Πίρσμαν και Ενκουλού το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Οι Ετέμπο, Νταρίντα και Σγούρος η τριάδα στα χαφ. Ο Ιτούρμπε θα στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, ο Χριστοδουλόπουλος στην αριστερή και ο Γκρέι στην κορυφή.

Γρήγορα προβάδισμα με Κλεϊνχέισλερ – Απάντηση με Ιτούρμπε

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και είχε την τύχη να προηγηθεί στην πρώτη του αξιόλογη φάση μπροστά από τα καρέ του Σιαμπάνη.

Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ και ο Κλεϊνχέισλερ με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο 6’.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν από το τέρμα του Ούγγρου παίρνοντας σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας κυρίως με αντεπιθέσεις.

Οι πράσινοι δεν έλαβαν υπόψη τα «καμπανάκια» του κινδύνου και ο Ιτούρμπε τους… τιμώρησε, με τον Παραγουανό άσο των κίτρινων να κάνει όμορφη ατομική ενέργεια και σουτ για το 1-1, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για χέρι.

Κοντά στο γκολ ο Παναθηναϊκός λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου

Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, ωστόσο ο Σιαμπάνης είπε «όχι» δύο φορές, αρχικά στον Ιωαννίδη που ξεπέρασε δύο αντιπάλους και βγήκε τετ α τετ και μετά στον Μπερνάρ που πήρε το «ριμπάουντ»!

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 59’, για να καταγραφεί φάση, με τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει ωστόσο το δυνατό σουτ του Κλεϊνχέισλερ, μέσα από την περιοχή, διατηρώντας το 1-1 σε μια ακόμα περίπτωση, με το σουτ του Καμαρά δύο λεπτά αργότερα να καταλήγει στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Χαμένο πέναλτι με Καμαρά

Ο ίδιος παίκτης λίγα λεπτά αργότερα σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του. Με τον Μάγκνουσον να κάνει φάουλ στον άσο από την Μαυριτανία και, κατόπιν εξέτασης του VAR να καταλογίζεται πέναλτι, στο 75’. Πέναλτι το οποίο απέκρουσε ωστόσο ο Λοντίγκιν, πέφτοντας σωστά και δεξιά, στο 78’, με το 1-1 να διατηρείται μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83′ Πούχατς), Κουρμπέλης (77′ Παλάσιος), Ρούμπεν, Μπερνάρ (64′ Τσέριν), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (64′ Σπόραρ), Κλεϊνχέισλερ (83′ Βέρμπιτς).

Άρης (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Πίρσμαν, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα (90’+1′ Φαμπιάνο), Σγούρος (46′ Ρουπ), Ιτούρμπε (65′ Γκαρσία), Γκρέι (46′ Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (46′ Πάλμα).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.