Νότια Αφρική: Νέα αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας

Μια σειρά πολύ αυστηρών μέτρων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της Covid-19, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αυτή ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Μεταξύ άλλων, θα απαγορευτεί από τα μεσάνυχτα απόψε η πώληση αλκοόλ σε όλη τη χώρα. Ο στόχος είναι να περιοριστούν οι εισαγωγές σε νοσοκομεία λόγω τροχαίων ατυχημάτων ή λόγω βιαιοπραγιών –κυρίως σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας– που οφείλονται στη μέθη του δράστη, εξήγησε ο Ραμαφόζα στο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο πρόεδρος εξήγησε ότι το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του, οι ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές είναι ήδη γεμάτες και παρατηρείται έλλειψη κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η χώρα περνάει άμεσα στο “επίπεδο 3” του συναγερμού, από το “επίπεδο 1” όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα. Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο ή ακόμη και φυλάκιση 6 μηνών. Επίσης, επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας από 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα λειτουργούν μόνο οι απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες.

Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Οι χώροι ψυχαγωγίας, όπως οι παραλίες και τα πάρκα στις περιοχές όπου παρουσιάζει έξαρση ο νέος κορονοϊός, θα κλείσουν μέχρι νεωτέρας και παράλληλα θα ακυρωθούν όλες οι εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

“Πρέπει να επιπεδοποιήσουμε την καμπύλη, για να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε αυτό το νέο κύμα μολύνσεων”, τόνισε ο πρόεδρος.

Η αύξηση των λοιμώξεων πιστεύεται ότι οφείλεται στην παραλλαγή του SARS-CoV-2 που έχει παρατηρηθεί στη Νότια Αφρική, η οποία φαίνεται ότι έχει γίνει η επικρατούσα στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.