Κατηγορίες κατά του ΠΟΥ για συνωμοσία στην Ιταλία

Κατηγορίες κατά του ΠΟΥ για συνωμοσία στην Ιταλία

Κατηγορίες κατά του ΠΟΥ για συνωμοσία στην Ιταλία

Με ένα ρεπορτάζ – κόλαφο, ο Guardian αποκαλύπτει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάστηκε με το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας για να αποκρύψουν έκθεση που αποδείκνυε καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στη χώρα.

Η έκθεση που συντάχθηκε την πρώτη περίοδο που ο ιός ξεκίνησε να «χτυπά» την Ιταλία, από τον επιστήμονα του ΠΟΥ, Φραντζέσκο Ζάμπον είχε στόχο να αποτρέψει περισσότερα θύματα στη χώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Την έρευνα χρηματοδότησε η κυβέρνηση του Κουβέιτ προκειμένου να αποκτήσουν πληροφορίες οι χώρες στις οποίες δεν είχε φτάσει ακόμα η πανδημία.

Κατηγορίες κατά του ΠΟΥ για συνωμοσία στην Ιταλία

 

Με τίτλο «Μια πρωτοφανής πρόκληση: Η πρώτη ανταπόκριση της Ιταλίας στην COVID-19» η έκθεση 102 σελίδων δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΟΥ, στις 13 Μαρτίου. Σύμφωνα πάντα με τον Guardian, στην έκθεση αναφερόταν ότι η Ιταλία δεν είχε ενημερώσει το σχέδιο αντιμετώπισης πανδημιών από το 2016 ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας εκτός από πρόχειρη, ήταν και χαοτική.

Μια ημέρα μετά, το αρχείο διαγράφηκε με εντολή του βοηθού του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, Ρανιέρι Γκουέρα, ο οποίος είχε στρατηγική θέση στον τομέα πρόληψης του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας από το 2014 έως το τέλος 2017…

Τι απαντά ο ΠΟΥ και το ιταλικό υπουργείο Υγείας
Σε απάντηση του ο ΠΟΥ αναφέρει ότι προσπαθεί να δώσει φως στην υπόθεση και συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Ιταλίας. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η έκθεση δεν δημοσιεύτηκε γιατί τελικά δημιουργήθηκε ένας νέος μηχανισμός για να ενημερώσουν τα κράτη για τον ιό. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι η έκθεση δεν ήταν επίσημο έγγραφο του ΠΟΥ ούτε το έλαβαν ποτέ.

πηγή: www.newsbreak.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.