Βρώμικη συμμαχία Ιταλίας – Τουρκίας στην Λιβύη

Βρώμικη συμμαχία Ιταλίας – Τουρκίας στην Λιβύη

Βρώμικη συμμαχία Ιταλίας – Τουρκίας στην Λιβύη

Μήπως αυτός είναι ένας από τους λόγους ηια τους οποίους η Γαλλία δέχεται απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα ενώ η Ιταλία είναι στο απυρόβλητο;

Μόνο φρίκη προκαλεί η αποκάλυψη των αιγυπτίων ότι οι ιταλοί συνεργάζονται με τους τούρκους στην Λιβύη, κάνοντας τα στραβά μάτια ακόμα και στους τρομοκράτες της Al Qaeda, μόνο και μόνο επειδή πολεμούν τους Γάλλους!

 

Αυτή δεν είναι Ευρώπη, είναι ντροπή για την ανθρωπότητα.

Σύμπραξη Ιταλίας – Τουρκίας με τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα αποκαλύπτουν Αιγυπτιακές πηγές.

Η ανίερη συμμαχία διαδραματίζεται στο νότιο τμήμα της Λιβύης με σκοπό να ανακοπεί η Γαλλική επιρροή!

Οι ίδιες πηγές δείχνουν επίσης την ύπαρξη ιταλικής συμπαιγνίας με την Τουρκία στην Λιβύη, της οποίας ο στόχος είναι να μοιραστούν τον έλεγχο του νότου, όπως έχουν κάνει με την κατανομή του ελέγχου επί του αεροδρομίου της Μισράτα στον βορά, καθώς με αυτό τον τρόπο η Ρώμη εγγυάται τον έλεγχο των πετρελαϊκών περιοχών που την ενδιαφέρουν, συμπεριλαμβανομένων των γεωτρήσεων της εταιρείας ΕΝΙ, εκτός από τον περιορισμό της «αντίπαλης» Γαλλίας.

Βρώμικη συμμαχία Ιταλίας – Τουρκίας στην Λιβύη

 

Η τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ που υπηρετεί τους Τούρκους, ανακοίνωσε τον νέο επικεφαλής της, τον Αλγερινό τρομοκράτη που αποκαλείται από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, «Γιαζίντ Μουμπάρακ», του οποίου το ψευδώνυμο είναι «Αμπού Ομπέιντα αλ-Αννάμπι», αναφερόμενος στην πατρίδα του, Αννάμπα της Αλγερίας.

Στην αεροπορική βάση  Αλ Ουατίγια, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μια αυξανόμενη  τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα, καθώς η βάση βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο  ως προς τα νοτιοδυτικά, μέσω των Al-Jabal και Al-Hamada, όπου η χερσαία και αεροπορική διέλευση διευκολύνεται μέσω αυτής.

Πηγές πληροφοριών πιστεύουν ότι ο στόχος των Τούρκων από την εγκατάσταση τους εκεί,  είναι η νότια Λιβύη, όχι η Σύρτη, και ο στόχος είναι να επεκταθούν στα νότια σύνορα της Λιβύης που συνορεύουν με τις χώρες των γαλλικών συμφερόντων στο Νίγηρα και το Τσαντ, και το τρίγωνο με την Αλγερία, που βλέπει την αντίθετη πλευρά της Δημοκρατίας του Μάλι, όπου η Γαλλία πολεμά ενάντια στην Αλ Κάιντα και τους συμμάχους της.

Βρώμικη συμμαχία Ιταλίας – Τουρκίας στην Λιβύη

H Αεροπορική βάση αλ Ουατίγια εργαλείο αποσταθεροποίησης

9BCCF928 D389 42FA 9806 BB0EF0897DDF

Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο Αιγυπτιακό Παρατηρητήριο ότι:

«Η Τουρκία μεταφέρει εξοπλισμό  στη βάση  Αλ Ουατίγια και αυτός καταλήγει σε πολιτοφυλακές στο νότο, οι οποίες είναι πιστές στην Κυβέρνηση  Σαράτζ που φυσικά ελέγχεται από τον Ερντογάν.

Στις γειτνιάζουσες χώρες στα δυτικά της Λιβύης, οι ειδικοί προειδοποιούν για την αύξηση της τουρκικής δραστηριότητας, ειδικά με την παρουσία τμήματος της τουρκικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών στη βάση Αλ Ουατίγια, η οποία συνδέεται άμεσα με τον Χακάν Φιντάν, τον επικεφαλής της MiT, που ασχολείται άμεσα με το θέμα της Λιβύης και την εμπλοκή της χώρα του με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Η Τουρκία, με την επέκτασή της στην αεροπορική βάση al-Watiya και από εκεί στα νοτιοδυτικά, μπορεί να πυροδοτήσει συγκρούσεις σε παραμεθόριες περιοχές που συνορεύουν με τη Λιβύη, παραδίδοντας όπλα και υποστήριξη σε τοπικές ομάδες που με τη σειρά τους θα τα μεταφέρουν σε  τρομοκρατικές οργανώσεις που ενοχλούν το Παρίσι και τους συμμάχους του, όπως  είναι η αλ-Κάιντα και οι παράγωγες ομάδες της, όπως η al-Mourabitoun και η al-Muqawoon.

Εν τω μεταξύ, η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη περιορίστηκε να καταγγείλει τη συνεχιζόμενη άφιξη μισθοφόρων και όπλων στη Λιβύη και την κατοχή ξένων δυνάμεων των λιβυκών βάσεων χωρίς να τις επονομάζει και να προβεί σε ενέργειες. Δηλαδή ένιψε τας χείρας της, παρά τις αποδείξεις συνεργασίας της κυβέρνησης Σαράτζ, της Τουρκίας και δυστυχώς της Ιταλίας με τρομοκρατικές οργανώσεις που αποσταθεροποιούν την χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Πληροφορίες από το Βαλκανικό Περισκόπιο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.