Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 90ή ΔΕΘ, με την κριτική να επικεντρώνεται στην οικονομία, την ακρίβεια, τους θεσμούς, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη σαφές μήνυμα για τις εκλογές, τοποθετώντας τις χρονικά την άνοιξη του 2027 και θέτοντας ως στόχο της ΝΔ την αυτοδυναμία.

ΠΑΣΟΚ: «Αναξιοπιστία, αλαζονεία και εξαπάτηση»

Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας το τρίπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής ως «αναξιοπιστία, αλαζονεία και εξαπάτηση».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η περίοδος 2023-2027 αποτελεί «χαμένη ευκαιρία», ενώ έθεσε στο επίκεντρο την ακρίβεια, την αγοραστική δύναμη των πολιτών, την παραγωγικότητα και την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην εξωτερική πολιτική και έκανε λόγο για θεσμικές παρεκκλίσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι άνθρωποι απέναντι στους αριθμούς»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να χτυπήσει την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Μέσω του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Παναγιωτόπουλου, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζει ως «ακατανόητο» το προβάδισμα των ανθρώπων έναντι των αριθμών, κάνοντας λόγο για «ακραίο νεοφιλελευθερισμό» και φτωχοποίηση της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ολόκληρη η συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Ο Έβρος, το επιτελικό κράτος, το rotation και η απάντηση με τραγούδι του Καρρά

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμη ότι οι κυβερνητικές επιλογές ευνοούν δανειστές και funds, ενώ χαρακτηρίζει για τους νέους ολοένα πιο δύσκολη την προοπτική δημιουργίας οικογένειας.

Ελληνική Λύση: «Ψέματα, μισές αλήθειες και υπεκφυγές»

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η Ελληνική Λύση υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε να καλύψει την κυβερνητική φθορά και τη δημοσκοπική πτώση με «αισιόδοξα ψέματα».

Η κριτική της Ελληνικής Λύσης στρέφεται συνολικά κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με αιχμές για την οικονομία, το μεταναστευτικό, την εθνική πολιτική και τους χειρισμούς σε κρίσιμες υποθέσεις.

ΕΛ.ΑΣ.: «Έλλειμμα σοβαρότητας και πλεόνασμα αλαζονείας»

Ακόμη πιο αιχμηρή ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης.

Η εκπρόσωπος Τύπου Θεώνη Κουφονικολάκου επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του στη ΔΕΘ ως μια εμφάνιση με «έλλειμμα σοβαρότητας και πλεόνασμα αλαζονείας».

Η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί έτσι να παρουσιάσει τις εξαγγελίες και τις απαντήσεις του πρωθυπουργού ως ανεπαρκείς απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 – Σκληρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκη

Αντώνης Σαμαράς: «Αυτό είναι το κόμμα Μητσοτάκη»

Η πιο ιδιαίτερη πολιτική αντίδραση ήρθε από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε ευθέως στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε «κόμμα Μητσοτάκη».

Ο Σαμαράς συνέδεσε την κριτική του με την ακρίβεια, τη διαφθορά, τις απευθείας αναθέσεις, την κατάσταση στην επαρχία, τους αγρότες, το μεταναστευτικό, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη και τις υποκλοπές.

Η πολιτική εικόνα μετά τη ΔΕΘ

Το κοινό σημείο των περισσότερων αντιδράσεων είναι ότι η αντιπολίτευση δεν αντιμετωπίζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ως επαρκή απάντηση στα προβλήματα της κοινωνίας.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να μετατρέψει τη συνέντευξη στη ΔΕΘ σε αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027 και ότι η ΝΔ θα διεκδικήσει και πάλι την αυτοδυναμία.

Έτσι, η 90ή ΔΕΘ δεν ολοκληρώθηκε μόνο με έναν απολογισμό κυβερνητικών μέτρων. Μετά και τη συνέντευξη Τύπου, η πολιτική αντιπαράθεση περνά πλέον ανοιχτά στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Από geoathanas

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.