Μείωση συντάξεων ζητά η περιβόητη Μιράντα Ξαφά!

Μιράντα Ξαφά στον FOCUS FM: Πρέπει να επανεξετάσουμε την δαπάνη για συντάξεις- Η διατήρηση των υψηλών συντάξεων πλήττει δυσανάλογα τους νέους συνταξιούχους.

Η κ.Ξαφά, η οποία στο παρελθόν έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τις απόψεις της, «θεοποιώντας» το Υπερταμείο, εμμένοντας στην μείωση των συντάξεων, στις απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των πάντων στην Υγεία («Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά», έχει πει χαρακτηριστικά παλαιότερα), για μια ακόμη φορά στράφηκε εναντίον των παλαιών συνταξιούχων, λες και αυτοί φταίνε για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας!

Εύσημα στην Ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε πανδημία του κορονοϊού έδωσε μιλώντας στον FOCUS FM, η οικονομολόγος και πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μιράντα Ξαφά.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα», τόνισε χαρακτηριστικά πως «Η κυβέρνηση προσπάθησε να ενισχύσει τον διαχωρισμό των εξουσιών και συνολικά θα έδινα θετικό βαθμό στην κυβέρνηση. Απέδειξε ότι είναι ικανή να διαχειριστεί με επιτυχία δύσκολα και σύνθετα προβλήματα όπως στην περίπτωση της Πανδημίας και στην προστασία των συνόρων. Κατάφερε να ανατρέψει τις ισοπεδωτικές που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία να κάνει βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά με εξαίρεση την παιδεία η κυβέρνηση δεν έχει συγκρουστεί με τα συμφέροντα που υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις».

Πρέπει δήλωσε να προχωράμε με μικρά βήματα, προσεχτικά κρατώντας ρεζέρβα για το τι μπορεί να προκύψει αργότερα.

Αναφερόμενη στο θέμα των συντάξεων εξέφρασε την πεποίθηση ότι «Με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 8-10% φέτος και με την ανάκαμψη του χρόνου να μην αρκεί για να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 19 θα πρέπει να επανεξετάσουμε και την δαπάνη για συντάξεις.

Η διατήρηση των υψηλών συντάξεων τόνισε η κ Ξαφά «πλήττει δυσανάλογα τους νέους συνταξιούχους γιατί όλο το βάρος πέφτει σε αυτούς που πήραν σύνταξη μετά το 16 και τους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται όμως να καταβάλλουν πολύ υψηλός εισφορές για να εισπράξουν πενιχρές συντάξεις και προστατεύει του παλιούς συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη σχετικά νέοι με συντάξεις που ξεπερνούν κατα πολύ τις εισφορές τους. Αυτό είναι μια αδικία που θα πρέπει να επανεξεταστεί».

Ολόκληρη η συνέντευξη της Μ. Ξαφά στον FOCUS FM 103.6,

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.