«Αυτός ο βόθρος στοίχισε 11 εκατομμύρια»

Περιπαιχτικά σχόλια στο διαδίκτυο προκάλεσε, ρεπορτάζ – αγιογραφία στον Νίκο Χαρδαλιά, της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Πέρα από τη σωρεία σεξιστικών στερεοτύπων, ο υπερβάλλων ζήλος της αρθρογράφου, την οδηγεί στην ανάγκη, να περιγράψει το δέος της με φράσεις τύπου: « …ο «στρατηγός» στον πόλεμο, σοβαρός και ευθυτενής, νέτος-σκέτος, με σαφείς εντολές για τη στρατηγική της μάχης, ένας κομάντο με τεντωμένες αισθήσεις και με στολή παραλλαγής πότε ένα λευκό πουκάμισο που στριμώχνει στο μανίκι τον φουσκωμένο τρικέφαλο και πότε ένα αδιάβροχο υπηρεσιακό τζάκετ με διακριτικό σήμα την ελληνική σημαία». Είχαν προηγηθεί βέβαια, εκτενή αντίστοιχα ρεπορτάζ, σε τηλεοπτικές εκπομπές, που παρουσίαζαν το Ν. Χαρδαλιά ως sex symbol, προκαλώντας επίσης αντιδράσεις στα social media.

Στο άρθρο του Πρώτου Θέματος αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο πιο ψαρωτικός υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ever, αλλά και ο πιο αποτελεσματικός/δραστήριος/πανταχού παρών πολιτικός λειτουργός με το ατόφιο σεξαπίλ αρσενικού παλαιάς κοπής – να τα λέμε κι αυτά. Ως προς την αεικίνητη δράση του, το μαρτυρούν οι συνεργάτες του, ως προς το σεξαπίλ του το όλο και αυξανόμενο γυναικείο κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η εικόνα του στιβαρού, αυστηρού και ετοιμοπόλεμου Νίκου Χαρδαλιά δίπλα σε εκείνη του Σωτήρη Τσιόδρα δημιουργεί ένα ενδιαφέρον κοντράστ μεταξύ δύο εκ διαμέτρου διαφορετικών προσωπικοτήτων, απόλυτα όμως αλλησυμπληρούμενων, τουλάχιστον ως προς αυτό που διατρανώνει η τηλεοπτική παρουσία τους. Το άσπρο και το μαύρο, το γιν και το γιανγκ, ο ντροπαλός και ο δυναμικός, ο επιμελής απουσιολόγος και ο δημοφιλής πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, ο μπαμπάκας και ο πατέρας».

«Από τη μία ο «εθνικός μας γιατρός», με τη στολή εργασίας (μπλε κοστούμι και ριγέ γραβάτα), τη σεμνή, κάπως αμήχανη στάση του πρωτάρη που βρίσκεται ξαφνικά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, γλυκούλης και ανθρώπινος που κάνει μειλίχιες συστάσεις και συγκινείται. Και από την άλλη, ο «στρατηγός» στον πόλεμο, σοβαρός και ευθυτενής, νέτος-σκέτος, με σαφείς εντολές για τη στρατηγική της μάχης, ένας κομάντο με τεντωμένες αισθήσεις και με στολή παραλλαγής πότε ένα λευκό πουκάμισο που στριμώχνει στο μανίκι τον φουσκωμένο τρικέφαλο και πότε ένα αδιάβροχο υπηρεσιακό τζάκετ με διακριτικό σήμα την ελληνική σημαία».

«Αυτά τα αριστουργήματα της δημοσιογραφίας, αυτά τα αποτυπώματα ευθυκρισίας που μονάχα η γραπτή ανάπτυξη της γλώσσας μπορεί να γεννήσει, αυτός ο τραχύς θυσιαστικός λόγος που σκορπίζει τρεμάμενα ρόδα στις ακλόνητες πέτρες, αυτός ο βόθρος για γουρούνια τέλος πάντων, στοίχισε στην κυβέρνηση 11 εκατομμύρια. Θα σέβεστε», σχολιάζει ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης στο Facebook, ενώ πολλοί χρήστες των social media, τον παρουσιάζουν σταρ σε πρωτοσέλιδα περιοδικών της εφηβείας μας όπως η Μανίνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.