ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ:Νά λοιπόν η αλήθεια για τον Κορωνοϊό: Ποιός και γιατί τον εξάπλωσε; Γιατί και πώς η Κίνα περιόρισε τον ιό; Γιατί τα ΜΜΕ σπέρνουν τον φόβο;

η εικόνα προφίλ σας, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο Γεώργιος Αθανασίου

Παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί, έρχονται στο μυαλό μου οι απορίες και οι ερωτήσεις του απλού κόσμου που επικοινωνούμε είτε δια ζώσεις είτε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Έχουμε μια παγκόσμια πανδημία,που θα συντρίψει την παγκόσμια οικονομία, μα περισσότερο θα γονατίσει το μεροκαματιάρη,τον μισθωτό,τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικά υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης του κοινωνικού ιστού.

Δεν θα πάρω το μέρος της μιάς ή της άλλης πλευρά,απλά καταθέτω την άποψή μου  προσπαθώντας να ισορροπήσω μεταξύ λογικής και συνομωσιολογίας.

Ορισμένοι θα μας πούνε ότι κινούμαστε στην σφαίρα της παγκόσμιας συνωμοσίας και προβάλλουμε θέματα που δεν επαληθεύονται.

Θα τα λέμε και θα τα γράφουμε με την λογική να προσεγγίσουμε και αυτή την αθέατη πλευρά της παγκοσμιοποίησης, όσο και αν χαλάμε την σούπα για κάποιους!!!

Όταν για παράδειγμα μιλάμε για παγκόσμιες ΄΄ελίτ΄΄ που παίρνουν αποφάσεις ή κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας, μιλάμε για κάποιους ανθρώπους -όχι κατά ανάγκη κακών-που προσπαθούν να ελέγξουν τα πάντα και να έχουν επίδραση στην ανθρωπότητα.

Ο πληθυσμός για αυτούς παραμένει ένα νούμερο, ένα πιόνι, ένα εργαλείο, στην επίτευξη των σκοπών τους.

Ο καπιταλισμός ως οικονομική θεωρία και ως πρακτική δεν είναι κατά ανάγκη η βιομηχανική παραγωγή, η εργασία και άλλες δραστηριότητες που έχουν σχέση με την πραγματική οικονομία, αλλά πολλές φορές λειτουργεί ως εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού, οικονομικές άυλες δραστηριότητες μέσα σε υπολογιστές ,παράγωγα προϊόντα, φούσκες και άλλα πολλά που δυστυχώς, κατά καιρούς  δημιουργούν το οικονομικό κραχ.

Αν θυμάστε ό Μάρξ μιλούσε πάντα για την ιστορική αναγκαιότητα και αποδείχθηκε πόσο πραγματιστής ήταν για τα σημερινά δεδομένα.

Ίσως κάποιοι να μην έδωσαν την ιδιαίτερη προσοχή, προφανώς για ιδεοληπτικούς λόγους,αλλά η ΄΄κινεζοποίηση” που επιχειρήται σήμερα ήταν και είναι ένας στόχος της κομουνιστικής θεωρίας.

Βλέπετε σήμερα ότι κράτη, πρώην  κομουνιστικά, όπως η Ρωσία, λειτουργούν ως μια οντότητα,ως ένα κράτος στοιχισμένο σαν μια τεράστια επιχείρηση, κατέχοντας παράλληλα και τεχνογνωσία και υποδομές.

Το ίδιο και η κομουνιστική Κίνα με μια κάστα εξουσιαστών που επιχείρησε και κατάφερε να ελέγξει την παγκόσμια οικονομία.

Αντίθετα, η ΗΠΑ και ΕΕ λειτουργώντας ως οντότητες σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον με θεσμούς ,δεσμεύσεις εργασιακές ,θα υποστούν νομοτελειακό συντριπτικό χτύπημα  από την Κίνα.

Θα κλείσω εδώ αυτό το εισαγωγικό σημείωμα, προτρέποντάς σας, να δείτε προσεχτικά το βίντεο που ακολουθεί και δεν είναι απαραίτητο να υιοθετήσετε τίποτα από αυτά που θα ακούσετε.

Τροφή για σκέψη…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.