ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Νο 3:Χρυσή Αυγή και θρησκεία-Ο Δούρειος ίππος της Εκκλησίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Άθεος βουλευτής της Χρυσής Αυγής προσβάλει τους χριστιανούς σε κοπή πίτας στην Πιερία! Η χρυσή αυγή καταργεί και αλλάζει τα χριστιανικά έθιμα! Οι παγανιστές της Χρυσής Αυγής δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και προσβάλουν τα χριστιανικά έθιμα. Η Χρυσή Αυγή βάζει πάνω από όλα τον Μιχαλολιάκο από τον Θεό των χριστιανών. Η Χρυσή Αυγή προκαλεί την Ορθοδοξία! Αντώνης Γρέγος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Η Χ.Α. είναι ο Δούρειος ίππος της Εκκλησίας

Μητροπολίτης Πειραιώς κατά Χ.Α. :”Σατανιστές &παγανιστές η Χ.Α.”

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα επικίνδυνο μόρφωμα που αποτελεί τον πολιτικό βραχίονα του νεοπαγανισμού στην Ελλάδα» τονίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. «ο παγανισμός προβάλλει την λατρεία της βίας, της επιβολής, στρέφεται εναντίον των ανθρώπων. Ο φερόμενος ως σύντροφος της κόρης του αρχηγού της ΧΑ δήλωσε ότι τιμά την αρχαία θρησκεία, τί ακριβώς τιμά;» «προέτρεξαν ο Μητροπολίτης Κονίτσης και ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας νομίζοντας ότι πρόκειται για εθνικό κόμμα».

———————————————————————————————————

Για να δούμε λοιπόν, πόσο συνεπής είναι στις απόψεις της η Χρυσή Αυγή, όσον αφορά τουλάχιστον το θέμα «θρησκεία». Τα ακόλουθα αποσπάσματα προέρχονται από το επίσημο περιοδικό του κόμματος με τον ομώνυμο τίτλο «Χρυσή Αυγή», καθώς και το περιοδικό «Αντεπίθεση», της νεολαίας του κόμματος

Για να δούμε λοιπόν, πόσο συνεπής είναι στις απόψεις της η Χρυσή Αυγή, όσον αφορά τουλάχιστον το θέμα «θρησκεία». Τα ακόλουθα αποσπάσματα προέρχονται από το επίσημο περιοδικό του κόμματος με τον ομώνυμο τίτλο «Χρυσή Αυγή», καθώς και το περιοδικό «Αντεπίθεση», της νεολαίας του κόμματος

Συμφώνως προς τας απόψεις των Νεοπλατωνικών, οι θεοί των Ελλήνων δεν ήσαν ακριβώς Θεοί, με την έννοιαν την οποίαν δίδομεν σήμερον, αλλά «δαίμονες» προωρισμένοι και αυτοί να αποθάνουν. Πλάσματα παράξενα, απόλυτα υπαρκτά, μιας άλλης υφής (περισσότερον μεταφυσικής παρά φυσικής), συντηρούμενα από την θεϊκή φαντασία των Ελλήνων, ήσαν οι αρχαίοι και αιώνιοι θεοί μας. Όσον δι’ αυτούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες ελάτρευαν κάτι τι το ανύπαρκτον, θα είπωμεν: «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».

 

(Περιοδικό «Χρυσή Αυγή», τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 1982. Υπογράφει ο Νίκος Μιχαλολιάκος)

Η ΑΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Θρησκεία της Ευρώπης είναι ο παγανισμός που είναι η έκφραση του αισθήματος θρησκευτικότητας του Αρίου Ανθρώπου. Στον παγανισμό επιβιώνει η αρχαία θρησκεία με τη αρχέγονη της αγνότητα, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τις εορτές, τους μύθους και μία διαρκή, γόνιμη επαφή με τη φύση.

 

Για τον παγανισμό, ο Κόσμος είναι αιτία του εαυτού του και οι θεοί, όντας κέντρα αξιών, είναι το σκαλοπάτι που έπλασε ο άνθρωπος για να υπερβεί τον εαυτό του. Ο παγανισμός θεωρεί ότι ο άνθρωπος γεννιέται κατ’ αρχήν κληρονόμος μιας παραβάσεως και κηρύσσει την απελευθέρωση από την τυραννία του ορθολογισμού και την επιστροφή στον «μύθο» και την «ζωή». Γι’ αυτόν δεν υπάρχει η έννοια της ροπής της Ιστορίας. Το παρελθόν είναι μια προοπτική δεδομένη μέσα σε πλήρη επικαιρότητα. Αντιθέτως, για τον Ιουδαιοχριστιανισμό ό,τι είναι παρελθόν δεν μπορεί να επιστρέφει.

 

Η εποχή μας ολόκληρη είναι βαθειά ιουδαιοχριστιανική, έστω κι αν οι εκκλησίες και οι συναγωγές αδειάζουν. Είναι βαθειά ιουδαιοχριστιανική με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ιστορία, με τις βασικές αξίες στις οποίες αναφέρεται.

 

[…] Στους Έλληνες, η θρησκεία ήταν συγχωνευμένη μέσα στο πολιτιστικό οικοδόμημα. Το να προσηλυτισθεί κανείς, να περάσει από μία θρησκεία σε άλλη, ισοδυναμούσε με απάρνηση της πατρίδας του. Στα μάτια των αρχαίων λοιπόν, μία οικουμενική θρησκεία προϋπόθετε ένα πολιτικό κοσμοπολιτισμό και την εγκατάλειψη των ειδικών και λαϊκών χαρακτηριστικών.

 

Αντίθετα για τον Χριστιανισμό η ουσία του Κόσμου, βρίσκεται εκτός του Κόσμου. Μεταξύ του ατόμου ως ανθρώπου και της Υπερβατικής Αρχής λείπει η μεσολαβούσα ιστορική διάσταση της Λαϊκής Κοινότητας. Τον Χριστιανισμό χαρακτηρίζει η μεσσιανική ελπίδα, η πίστη σε μία εσωτερική αναγκαιότητα της Ιστορίας, η πρωταρχία της ιδέας της ελεημοσύνης έναντι της ιδέας της Δικαιοσύνης, η προκατάληψη υπέρ των «καταπιεσμένων», μια διαδικασία υποτιμήσεως του Κόσμου. Γι’ αυτό ο Χριστιανισμός είναι ο μπολσεβικισμός της αρχαιότητος.

 

Αυτό που σήμερα κρατεί κλειστό το στόμα του μαντείου των Δελφών, δεν είναι η αποκάλυψη μιας δήθεν απάτης, παρά η εξαφάνιση του πνεύματος των Ελλήνων.

 

(Περιοδικό «Χρυσή Αυγή», Ιούλιος 1988)

Ο ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Ο Ιουδαιοχριστιανισμός μεταλαμπαδεύτηκε στην Ευρώπη σε εποχή πολιτιστικού μαρασμού και βαθειάς κρίσης των παραδοσιακών αξιών, κατόρθωσε δε σε διάστημα μερικών αιώνων να εμφυτέψει τον εβραϊκό σκοταδισμό στον κορμό του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ώστε να τον αποκόψει από τις καταβολές του, να τον αποπροσανατολίσει από την ιστορική του προοπτική και να τον οδηγήσει στην αποσύνθεση και τον εκφυλισμό…

 

(Περιοδικό «Χρυσή Αυγή», Οκτώβριος 1988)

…25 Δεκέμβρη, 1 Γενάρη, 6 Γενάρη…

 

Τρεις ημερομηνίες τόσο σημαντικές, άμεσα συνυφασμένες με το πνεύμα μεγάλων εορτών των αρχαίων θρησκειών όλης της Ευρώπης. Η προσπάθεια αποδυνάμωσης της αρχαίας θρησκείας επέβαλε την «τοποθέτηση» σημαντικών χριστιανικών εορτών στη θέση των παλιών «ειδωλολατρικών»! Και έτσι αφού στις 25 Δεκέμβρη γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού (που πολλοί παραδέχονται ότι αυτή δεν είναι η πραγματική ημερομηνία γεννήσεως του…), την 1η Ιανουαρίου υπάρχει γιορτή ακόμη και για την περιτομή, ενός εθίμου βέβαια καθαρά εβραϊκού. Πάλι καλά βέβαια, που η επίσημη Εκκλησία δεν μας επιβάλει να κάνουμε περιτομή στα παιδιά μας…αν και κάτι τέτοιο σίγουρα θα ικανοποιούσε ορισμένους που θα ήθελαν να μας δουν ακόμη πιο κοντά στον περιούσιο λαό του Ισραήλ.

 

(Περιοδικό «Αντεπίθεση», τεύχος Ιανουαρίου 2000)

Ιουδαιοχριστιανική συνομωσία

 

Ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία που προήλθε από τις ερήμους της Μέσης Ανατολής και πηγάζει από τον Ιουδαϊσμό όπως ακριβώς και το Ισλάμ. Αυτό που ο περισσότερος κόσμος πιστεύει είναι ότι υπήρξε μια ειρηνική μετάβαση από την αρχαία θρησκεία στον Χριστιανισμό κατά τα τελευταία χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ότι ξαφνικά ο λαός μαζικά ανακάλυψε τον μοναδικό «αληθινό» θεό της αγάπης και την χριστιανική «αλήθεια» και έτσι προσηλυτίστηκε στον Χριστιανισμό. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι. Ο Χριστιανισμός επεβλήθη βιαίως. Οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν παραδόθηκαν στον Χριστιανισμό αναίμακτα. Χρειάστηκε να σφαγιαστούν τα δυο τρίτα της Άριας Ευρώπης πριν οι λαοί της υποκύψουν τελικά στη νέα θρησκεία. Έτσι σε πρώτη φάση ο Χριστιανισμός υπήρξε μια σταυροφορία ενάντιο στους εθνικούς πολιτισμούς, τις εθνικές θρησκείες και γενικά ενάντια στην εθνική ψυχή των μη-εβραϊκών λαών. Στις μέρες μας έχουμε περάσει πλέον στην δεύτερη φάση του σχεδίου όπου ο Ιουδαϊσμός, με τον μανδύα της παγκοσμιοποίησης και μέσω παράγωγών του όπως ο φιλελευθερισμός και η σοσιαλδημοκρατία, προωθεί το τελικό του σχέδιο, αυτό της φυσικής εξόντωσης των ευρωπαϊκών λαών και της εξαφάνισης της λευκής φυλής.

 

Ο προσηλυτισμός των Ευρωπαίων Εθνικών στον Χριστιανισμό, που σημαίνει την υποδούλωση στο γιαχβεϊκό δόγμα, ξεκίνησε τον πρώτο αιώνα μ.Χ. στην Ελλάδα και την Ρώμη και ολοκληρώθηκε το 1386, οπότε και το τελευταίο παγανιστικό οχυρό της Ευρώπης, η Λιθουανία, έγινε επίσημα χριστιανική. Ο εκχριστιανισμός της Ευρώπης και ο ξεριζωμός της πατρώας πίστης από τις καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν μια εύκολη δουλειά και χρειάστηκε αιώνες αν και ουσιαστικά δεν επετεύχθη ποτέ ολοκληρωτικό. Στην πραγματικότητα πολλές παγανιστικές εορτές έχουν επιβιώσει στην Ευρώπη μέχρι της μέρες μας, είτε με χριστιανική μορφή είτε όχι, και σπίθες του αρχαίου πνεύματος κρατάνε τις μνήμες του παρελθόντος ζωντανές με την ελπίδα μιας νέας Αναγέννησης.

 

Το πρώτο αρρωστημένο ιδεολόγημα το οποίο εισήγαγε ο Χριστιανισμός, ήταν αυτό της «οικουμενικότητος». Στην αρχαιότητα το κάθε έθνος είχε το δικούς του εθνικούς θεούς, τις δικές του τελετές, τους δικούς του ναούς, τα δικά του έθιμα και τις δικές του φιλοσοφικές απόψεις για τον κόσμο και το σύμπαν. Ιδιαίτερα οι Έλληνες ανέπτυξαν την σοφία σε τέτοιο βαθμό που η σύγχρονη επιστήμη υποκλίνεται διαρκώς στο μεγαλείο της σκέψης των Προσωκρατικών. Οι θεοί και οι θρησκείες ήταν εθνικές εξ ορισμού. Κανένας, για παράδειγμα, δεν είχε ποτέ την ιδέα να αναγκάσει τους ηττημένους ενός πολέμου να αρνηθούν την θρησκεία τους και να δεχθούν αυτή των νικητών, όπως έκαναν οι χριστιανοί. Η ιδέα ενός «θεού» ο οποίος δεν είναι πλέον εθνικός αλλά παγκόσμιος ήταν κάτι εντελώς καινούριο και πέρα από αυτούς. Ο εβραϊκός εθνικός θεός (Γιαχβέ), αντίθετα με όλους τους άλλους εθνικούς θεούς, πασχίζει για παγκόσμια ηγεμονία. Θέλει την αντικατάσταση όλων των άλλων θεών και θρησκειών και απαιτεί να λατρεύεται και να υπηρετείται από όλα τα έθνη, από όλο τον κόσμο, ως ο ένας και μοναδικός Θεός. Γι’ αυτό τον λόγο η συμπεριφορά των Εβραίων και των χριστιανών ήταν ακατανόητη από τους Ρωμαίους.

 

Τα κίνητρα πίσω από τις διώξεις των χριστιανών από τους Ρωμαίους, είναι μια μεγάλη και ιδιαίτερα περίπλοκη ιστορία. Αλλά κατά κύριον λόγο οφείλονται στο εξής: Οι Ρωμαίοι δεν είχαν αρχικά τίποτα εναντίον του Χριστιανισμού, αλλά κατηγόρησαν τους μονοθεϊστές χριστιανούς ότι δεν σέβονταν τους ρωμαϊκούς θεούς, ενώ οι Ρωμαίοι σέβονταν τους θεούς των άλλων εθνών. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν είχαν πρόβλημα να τους τιμούν και δεν καταλάβαιναν γιατί αρνούνταν και οι χριστιανοί να τιμούν τους θεούς των Ρωμαίων. Επομένως κάποιες φορές αναγκάστηκαν να πάρουν μέτρα εναντίον τους. Αυτοί οι διωγμοί ωστόσο ήταν σχετικά σπάνιοι και αρκετά ήπιοι αν συγκριθούν με τους διωγμούς εναντίον των Εθνικών όταν οι χριστιανοί πήραν την εξουσία. Έτσι λοιπόν εκτός των διενέξεων με τους χριστιανούς και τους Δρυίδες, λόγω των ανθρωποθυσιών, οι Ρωμαίοι δεν είχαν πρόβλημα με άλλες θρησκείες, όπως για παράδειγμα τον ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των λεγεωνάριων Μιθραϊσμό.

 

Με την επιβολή του Ιουδαιοχριστιανισμού η Εκκλησία ξεκίνησε να διώκει και να δολοφονεί κάθε επιστήμονα, φιλόσοφο και γενικά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, οδηγώνιος την Ευρώπη στην μεσαιωνική σκοτεινή εποχή των προλήψεων, της άγνοιας, της αρρώστιας, των βασανιστηρίων και της Ιεράς Εξέτασης…

 

(Περιοδικό «Αντεπίθεση», τεύχος 31, Μαΐου-Ιουνίου 2008)

 

Θα μπορούσε λοιπόν η Χρυσή Αυγή να εξηγήσει, πως συμβιβάζονται με τα άνωθεν κείμενα οι επίσημες θέσεις της για τη θρησκεία;

Θρησκεία

Ανάδειξη του Εθνικού χαρακτήρα της Εκκλησίας. Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και παιδείας με Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά. Ανεξιθρησκεία και σεβασμός στην διαφορετική θρησκευτική επιλογή, εκτός των περιπτώσεων που θίγουν τα Εθνικά συμφέροντα και υποσκάπτουν τον Ελληνισμό.

Τελικά, ο θεός των χριστιανών, δεν είναι ο εβραϊκός Γιαχβέ;
Ο Χριστιανισμός είναι ή δεν είναι τέκνο του Ιουδαϊσμού;
Οι Έλληνες εκχριστιανίστηκαν βιαίως, ή όχι;
Η Εκκλησία από διώκτης των Εθνικών και συνεργάτης των Οθωμανών, μετετράπη σε εθνικό σύμβολο;
Ο Χριστιανισμός έχει σταματήσει να εκφράζει το «αρρωστημένο ιδεολόγημα» του οικουμενισμού;
Η όποια προσβολή θρησκευτικών συμβόλων και πιστεύω, θίγει τα «Εθνικά συμφέροντα και υποσκάπτει τον Ελληνισμό»;

Λογικό συμπέρασμα: Πιθανότατα, οι πιο διαβασμένοι της Χρυσής Αυγής γνωρίζουν την ιστορική αλήθεια, όπως αυτή παρατίθεται στο άρθρο. Σε μια θεοκρατική όμως κοινωνία, όπως η ελληνική, θέλει «αρετή και τόλμη» για να δώσεις τη γροθιά στο μαχαίρι και να πετύχεις την αφύπνιση· θέλει κότσια το να λες δυσάρεστα κι ανήκουστα πράγματα στο λοβοτομημένο ψηφοφόρο κοινό. Επομένως, τί απομένει; Ο παραδοσιακός λαϊκισμός…

Οι Μυθικιστές και ο πόνος της Χρυσής Αυγής για την “πίστη των Ελλήνων’

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε ο γνωστός για τη θρησκευτική του ευσέβεια βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, με την οποία ζητάει την ακύρωση της διεξαγωγής του 1ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για τον Μυθικισμό στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο σκοπό έχει, κατά τα λεγόμενά του, “την καταστροφή της πίστης των Ελλήνων” (sic).

Παραθέτουμε τα κύρια σημεία της επιστολής του, το έγγραφο της οποίας μπορείτε να το δείτε εδώ, όπως κατατέθηκε στη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. 

Στο εν λόγω συνέδριο θα υποστηριχθεί η άποψη των μυθικιστών ότι ο Χριστός είναι πρόσωπο της μυθολογίας και δεν υπήρξε ποτέ ιστορικά. (…)
1) Είναι ενήμερο το υπουργείο για το πανελλήνιο συνέδριο των μυθικιστών Ελλάδος, σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα των μυθικιστών της Οκλαχόμα ΗΠΑ, με θέμα ότι ο Χριστός δεν υπήρχε ποτέ ιστορικά και αποτελεί μυθολογικό πρόσωπο μόνο;

2) Το Σύνταγμα της Ελλάδος καθορίζει την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη ως την επικρατούσα θρησκεία της Πατρίδος μας. Πώς θα προστατεύσει το υπουργείο τα ιερά και όσια της Πατρίδος μας δύο χιλιετιών, εάν δεν παρέμβει και επιτρέψει την τέλεση του συνεδρίου που εν δυνάμει αποτελεί αίρεση με σκοπό την καταστροφή της πίστης των Ελλήνων;

(Την απάντηση των Ελλήνων Μυθικιστών μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.)

Τι είναι, όμως, ο Μυθικισμός; Έχει βαλθεί, αλήθεια, να καταστρέψει την “πίστη των Ελλήνων” ή αποτελεί κάτι ευρύτερο που μάλλον δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τις πεποιθήσεις των κατοίκων της νότιας Βαλκανικής;

Σύμφωνα με άρθρο του Χρήστου Δεμέτη στον ιστότοπο News247:

Ο Μυθικισμός είναι ένα ρεύμα ιδεών σύμφωνα με το οποίο, πολλοί θεοί της αρχαιότητας, ανάμεσά τους και ο Ιησούς, δεν υπήρξαν πραγματικά πρόσωπα, αλλά μυθολογικοί χαρακτήρες που παρουσίαζαν μεταξύ τους κοινά αρχετυπικά στοιχεία και σε αρκετές περιπτώσεις συμβόλιζαν φυσικά φαινόμενα όπως ο Ήλιος, οι καιρικές συνθήκες, οι γεωλογικές μεταβολές κ.ά.Οι πρώτοι Μυθικιστές ξεκίνησαν να ερευνούν το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού στα τέλη του 18ου αιώνα. Έκτοτε έχουν καταγραφεί επιπλέον στοιχεία από ακαδημαϊκούς, ιστορικούς, θεολόγους και ανεξάρτητους ερευνητές, που ρίχνουν περισσότερο φως στο μυστήριο της ζωής του Ιησού.

Kαμία σχέση λοιπόν το ρεύμα των Μυθικιστών με τους Έλληνες και οτιδήποτε ελληνικό, πόσο μάλλον όταν μεταξύ των αντικειμένων μελέτης του βρίσκεται μια θρησκεία που κυοφορήθηκε στον κόλπο της ιουδαϊκής παράδοσης. Φυσικά δεν περιμέναμε από έναν ναζιστή να είναι σε θέση να κατανοήσει οποιοδήποτε ερευνητικό πεδίο, πόσο μάλλον ένα συνέδριο με αυστηρά επιστημονικές ανακοινώσεις. Άλλωστε η σχέση του ναζισμού με την επιστήμη είναι αντίστοιχη με αυτή που είχε ο δόκτωρ Μένγκελε με τα ανθρώπινα πειραματόζωά του.

Αυτό στο οποίο θα σταθούμε είναι η εμμονή της μέχρι πρότινος παγανιστικής (και λανθανόντως σατανολατρικής) Χρυσής Αυγής να πρωτοστατεί, από όταν μπήκε στη Βουλή, σε προσπάθειες λογοκρισίας μορφών έκφρασης που δεν συμβαδίζουν με τα επίσημα παραδεδομένα της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Από την επερώτηση του Χρήστου Παππά για τον “βλάσφημο” Παστίτσιο, η οποία το φθινόπωρο του 2012 κινητοποίησε τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, μέχρι τη συμμετοχή βουλευτών της οργάνωσης στη μεσαιωνική μάζωξη σκοταδιστών έξω από το θέατρο Χυτήριο, αλλά και σε άλλες παρόμοιες συνάξεις, η Χρυσή Αυγή δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρεισφρύσει στις τάξεις περιθωριακών τμημάτων της Εκκλησίας, κυρίως ανάμεσα στους οπαδούς των Παλαιοημερολογιτών ή αυτοαποκαλούμενων Γ.Ο.Χ. Η τακτική της αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθειά της να αποκτήσει οπαδούς σε ένα κοινό που είναι ευεπίφορο στον ανορθολογισμό, τη συνωμοσιολογία και τον αντισημιτισμό.

Το πόσο εξόφθαλμα υποκριτική είναι η δήθεν ευαισθησία του ναζιστικού γκρουπούσκουλου για την “πίστη των Ελλήνων” έχει πολλάκις αποδειχθεί μέσα από εμπεριστατωμένες μελέτες. Αρκούμαστε εδώ να αναφέρουμε το εξαιρετικό βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη Χρυσή Αυγή και Εκκλησία (εκδ. Πόλις, Αθήνα 2013), τον συλλογικό τόμο Νεοναζιστικός παγανισμός και Ορθόδοξη Εκκλησία (εκδ. Άρτος Ζωής, Αθήνα 2013), καθώς και μια παλιότερη έρευνα του Jungle Report για τις “Ιουδαιοχριστιανικές κωλοτούμπες της Χρυσής Αυγής”.

Επειδή όμως ο Ηλίας Παναγιώταρος τόσο κόπτεται με εκείνους που θίγουν το ζήτημα της ιστορικής ύπαρξης του Ιησού, καλό θα ήταν να ζητήσει πρώτα απ’ όλα την απαγόρευση της ίδιας του της οργάνωσης, η οποία, από τα έντυπά της γαλουχούσε επί δεκαετίες τους οπαδούς της στην ιδέα της μυθικής προέλευσης του ιδρυτή του Χριστιανισμού.

Όπως το “μακρινό” 1992, τότε που ο Μιχαλολιάκος δημοσίευε εκτενές απόσπασμα κειμένου “της γνωστής εθνικοσοσιαλίστριας Savitri Devi”, με το οποίο διαφώτιζε το αναγνωστικό του κοινό για την αμφιλεγόμενη ύπαρξη του Ιησού και τις πραγματικές “παυλιανικές” ρίζες της χριστιανικής θρησκείας. Ένα από τα δεκάδες, βεβαίως, κείμενα, που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στα έντυπα της οργάνωσης, και τα οποία διακρίνονται για την εθνικοσοσιαλιστική, παγανιστική και αταλάντευτα αιρετική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής απέναντι στην “πίστη των Ελλήνων”.

Το “τμήμα πραγματείας” της Savitri Devi δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλίου 1992 στο τεύχος #72 του περιοδικού Χρυσή Αυγή και έχει ως τίτλο “Χριστιανισμός και Ιουδαϊσμός” (οι τονισμοί δικοί μας):

Από τα περιεχόμενα του τεύχους. Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να μην προβληματίσει κάθε πρόσωπο που μελετά σοβαρά την ιστορία του χριστιανισμού είναι η σχεδόν πλήρης έλλειψις ντοκουμέντων σχετιζομένων με τον άνθρωπο του οποίου η μεγάλη παγκόσμια θρησκεία φέρει τ’ όνομά του: τον Ιησού Χριστό.  

Δεν γνωρίζουμε άλλο από ό,τι μας λέει το Ευαγγέλιο, δηλαδή σχεδόν τίποτα, εφ’ όσον αυτή η “συλλογή” θαυμαστών γεγονότων που αφορούν τον Ιησού δεν μας λέει τίποτε το σχετικό με τις καταβολές του Ιησού Χριστού

Ίσως, γνωρίζουμε ότι σ’ ένα από τα τέσσερα Ευαγγέλια, μία μεγάλη γενεαλογία ανερχόμενη στον Ιωσήφ, σύζυγο της Μητέρας του Ιησού, ξεκινώντας από τον Αδάμ! Αλλά πάντοτε αναρωτήθηκα τι σημασία θα μπορούσε να έχει για μας; εφ’όσον ο Ιωσήφ δεν έχει τίποτα να κάνει με την γέννηση του Χριστού. Ένα από τα πολυάριθμα “Ευαγγέλια”, τα απόκρυφα., (ψεύτικα) κατασκευασμένα από την Εκκλησία, αποδίδει την πατρότητα του Ιησού σ’έναν ρωμαίο στρατιώτη, διακεκριμένο για την γενναιότητά του και επονομαζόμενο γι’ αυτό, ο “Πάνθηρας”. Αυτό το ψεύτικο ευαγγέλιο αναφέρεται από τον Heckel σε μία από τις μελέτες του σχετικά με τον χριστιανισμό των πρώτων χρόνων. Το να δεχθούμε αυτή την άποψη, όμως, δεν θα απαντούσε πλήρως στο ερώτημα, πολύ σημαντικό, των καταβολών του Ιησού Χριστού, εφ’όσον κανείς δεν αναφέρει ποια ήταν η μητέρα του η Μαρία. 

Ένα από τα κανονικά Ευαγγέλια αναφέρει ότι ήταν κόρη του Ιωακείμ και της Άννας, όταν η Άννα είχε περάσει την ηλικία της μητρότητος, με άλλα λόγια και αυτή επίσης, γεννήθηκε με θαύμα, ή ήταν υιοθετημένη από τον Ιωακείμ και την Άννα στα γεράματά της και ακόμη κι αυτό δεν συμβάλλει, στο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Αλλά υπάρχει κάτι πιο ανησυχητικό. Πρόσφατα ανακαλύφθηκαν τα “χρονικά” ενός σημαντικού μοναστηριού της αιρέσεως των “Εσσαίων” βρισκόμενο τριάντα περίπου χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ. Αυτά τα χρονικά αναφέρονται βασικά στον πρώτο αιώνα προ Χριστού, μέχρις το δεύτερο ήμισυ του πρώτου αιώνα μετά Χριστόν. Σ’αυτά τα χρονικά, 70 χρόνια πριν από αυτόν, αναφέρονται σ’έναν “μεγάλο μυημένο” ή “πνευματικό Δάσκαλο” – Κύριο της δικαιοσύνης του οποίου όλοι περίμεναν την επιστροφή. Όσον αφορά την φανταστική σταδιοδρομία του Ιησού, των θαυμαστών θεραπειών, των διδασκαλιών του κατά την διάρκεια τριών χρόνων, μεταξύ του λαού της Παλαιστίνης, της ένδοξης εισόδου στην Ιερουσαλήμ, τόσο λαμπρά περιγραφόμενη από τα κανονικά Ευαγγέλια, της δίκης του και της εσταυρώσεώς του (συνοδευόμενη, σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, από σεισμό, συσκότιση του ηλίου στις 3 το απόγευμα, και το ιερό του ναού κόπηκε στα δυό από μόνο του) δεν βρίσκεται ούτε μια λέξη σ’ αυτά τα γραπτά ανθρώπων θρησκευόμενων, τους οποίους, θά’πρεπε να ενδιαφέρουν τέτοια γεγονότα! 

Σύμφωνα μ’αυτά τα κείμενα φαίνεται ότι ο Ιησούς δεν έκανε καμία εντύπωση στους ανθρώπους του καιρού του, τόσο διαχεόμενους από θρησκευτικό πνεύμα και τόσο καλά πληροφορημένοι όπως φαίνονταν να είναι οι ασκητές του Μοναστηριού, ή… ο Ιησούς Χριστός δεν υπήρξε ποτέ

Όσο ανησυχητικό και αν φαίνεται να είναι αυτό το συμπέρασμα, πρέπει να τεθεί ενώπιον του Χριστιανικού κοινού, μετά από τις πρόσφατες ιστορικές ανακαλύψεις. Όσον αφορά την χριστιανική Εκκλησία, παρ’όλα αυτά, και τον Χριστιανισμό σαν ιστορικό φαινόμενο, και τον ρόλο που έπαιξε στη Δύση και σ’ολόκληρο τον κόσμο, το θέμα είναι πολύ λιγότερο σημαντικό απ’όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Ακόμη κι αν ο Χριστός έζησε πραγματικά και εδίδαξε στον κόσμο της Παλαιστίνης, δεν ήταν ο “αληθινός” ιδρυτής του Χριστιανισμού τέτοιου που παρουσιάζεται στον κόσμο. 

[…] Ο αληθινός ιδρυτής του ιστορικού Χριστιανισμού, τέτοιο που τον ξέρουμε πρακτικά, τέτοιος που εμφανίζεται στη Δύση και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, δεν είναι ουτε ο Ιησούς, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα, ούτε ο μαθητής του Πέτρος για τον οποίο γνωρίζουμε ότι ήταν Γαλιλαίος και επαγγελματίας ψαράς, αλλά βεβαίως ο Παύλος από την Ταρσό, για τον οποίο ξέρουμε ότι ήταν εκατό τοις εκατό Εβραίος εξ αίματος και “Ρωμαίος πολίτης”, όπως και τόσοι διανοούμενοι Εβραίοι είναι σήμερα πολίτες Γάλλοι, Γερμανοί, Ρώσσοι, Αμερικάνοι, Εγγλέζοι, κ.λπ. 

Ο ιστορικός Χριστιανισμός, που δεν είναι με τίποτα, ένα έργο “υπεράνω από τον χρόνο” αλλά ένα έργο “μέσα στον χρόνο” είναι το αποτέλεσμα της εργασίας πνευματικής διεισδύσεως, αργής και μαζικής προπαγάνδας, πραγματοποιηθήσης [sic] από τον “Σαούλ”, δηλαδή τον Παύλο, φαίνεται να είναι το έργο ενός Εβραίου, όπως θα είναι ο Μαρξισμός δύο χιλιάδες χρόνια μετά. […]

To απόσπασμα του άρθρου (κάντε κλικ για μεγέθυνση).

Τελικά, όταν η Χρυσή Αυγή δημοσίευε άρθρα που αμφισβητούσαν την ιστορική ύπαρξη του ιδρυτή του Χριστιανισμού, οι Έλληνες Μυθικιστές έτρωγαν ακόμη βελανίδια. 

 

Η σχέση της Χρυσής Αυγής με τον παγανισμό, φαίνεται και από το όνομα του ακροδεξιού κόμματος, το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα υποδηλώνει λατρεία προς τον Εωσφόρο: «Ακόμα και το όνομα της οργάνωσης ”Χρυσή Αυγή” αναφέρεται στην ”Αυγή” που θα έρθει ο Εωσφόρος και θα φέρει το ”Αστραφτερό Σκοτάδι”, όπως αναφέρει στο βιβλίο ”Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου-Εθνική των Ελλήνων Θρησκεία” των εκδόσεων ”Ελεύθερη Σκέψις”, ο φιλοναζιστής ποιητής Οδυσσέας Πατεράκης. Αλλωστε, το 1982, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε προλογίσει το βιβλίο του Οδυσσέα Πατεράκη, τον οποίο εκθίαζε για τον αντιχριστιανισμό του», υπογραμμίζει το Εθνος.

Εκτός ωστόσο από το όνομα της Χρυσής Αυγής, υπάρχουν και αρκετά δημοσιεύματα στα οποία υποδηλώνεται η λατρεία προς τον Εωσφόρο, ο παγανισμός, η αρχαιολατρία και οι παραπομπές στους «μάγους» του Μεσαίωνα, υποστηρίζει το δημοσίευμα: «Αρκεί να ανατρέξει κανείς στα ιδεολογικά πονήματα της Χ.Α. όπου, πέρα από τον φασισμό και τον ρατσισμό σε βάρος κάθε διαφορετικού, αναλύεται και η πίστη του ”σωστού” χρυσαυγίτη. ”Σκοταδισμός 20 αιώνων”, ”ιουδαιοχριστιανισμός” και ”χριστιανική παρακμή” είναι μερικοί μόνο από τους προσδιορισμούς που αναφέρονται στον χριστιανισμό στα κείμενα των περιοδικών ”Χρυσή Αυγή” και ”Αντεπίθεση” τη δεκαετία του ’80. Σήμερα, αυτά αποκρύπτονται συνειδητά για να μην τσαλακώσουν την εικόνα της ”ελληνορθόδοξης” οργάνωσης».

Παράλληλα, η εφημερίδα επιτίθεται και στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και τον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Γερμενή -γνωστό και ως Καιάδα- για διάφορες αντιχριστιανικές και παγανιστικές θέσεις που έχουν εκφράσει στο παρελθόν:

Νίκος Μιχαλολιάκος: Ωδή στον Εωσφόρο

«Βιβλία στα οποία περιέγραφε την πολιτικοφιλοσοφική του στάση με ωδές στον ”σατανικά υπέροχο θεό Πάνα” και ποιήματα για ανθρωποθυσίες στον Εωσφόρο. Πολύ πριν… συμπεριλάβει ”στις τάξεις του κόμματός του ανθρώπους με διαφορετικές θρησκείες”, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έκρυβε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις».

«”Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας Τραγόμορφος, Σατανικά υπέροχος Την ώρα δοξάζει της θυσίας Των ευγενών ενστίκτων και της βίας Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης ο Μέγας Παν”, είναι κάποιοι από τους στίχους που είχε συντάξει ο ίδιος περίπου 30 χρόνια πριν».

«Στο βιβλίο ”Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου” του Ο. Πατεράκη που προλόγισε το 1982 ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, διαβάζει κανείς αναφορές για τον Αντίχριστο ότι ”Ο ερχομός σου θα σημάνει την αρχή ενός καινούριου κόσμου, βγαλμένο απ’ την παλιά σου διδαχή, το μήλο πάλι δώσμου”, ενώ στην αμέσως επόμενη σελίδα ο σημερινός αρχηγός της ΧΑ αποθεώνει τον συγγραφέα για τις αντιχριστιανικές του απόψεις».

«Ο ίδιος, πάντως, έχει δηλώσει περήφανος για τα ποιήματα της νιότης του και απαντώντας σε όσους θέλησαν να τον ”συκοφαντήσουν” δηλώνει: ”Η προσπάθειά τους είναι τουλάχιστον κωμική για όσους γνωρίζουν από ποίηση, ποιήματα και στίχους. Κατ’ αυτήν την έννοια όλοι οι μεγάλοι ποιητές της νεωτέρας Ελλάδος, οι οποίοι έγραψαν γεμάτους πάθος στίχους για τους Αρχαίους καιρούς, είναι… ανθέλληνες και γιατί όχι… σατανιστές”».

Γιώργος Γερμενής: Οταν ο Καιάδας έπαιζε «μαύρο» μπάσο

«Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από το παράφωνο παράγγελμα ”Εγέρθητω”, όμως ο Καιάδας, κατά κόσμον Γιώργος Γερμενής, ήταν μπασίστας! Μάλιστα, ο εν λόγω ήταν γνωστός σε όσους αγαπούν το black metal, ένα είδος μουσικής που έχει συνδεθεί με τον σατανισμό».

«Ως μέλος του ελληνονορβηγικού συγκροτήματος Naer Mataron, ο εκλεγμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β’ Αθηνών και γνωστός πια για τους «τσαμπουκάδες» του -όπως σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη- δήλωνε σε συνέντευξή του το 2009: ”Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στη μουσική, και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και τη δημιουργία ενός καινούργιου”».

Υμνος
«Μπαίνοντας πιο… βαθιά στη φιλοσοφία της μουσικής του, που συχνά υμνεί την άρια φυλή, συμπλήρωνε: ”Ο Euronymous (Mayhem) έκανε πολιτική προπαγάνδα όπως και ο Varg. Η μουσική είναι η έκφραση κάθε άρρωστου ανθρώπινου μυαλού που θέλει να εκφράσει ό,τι μήνυμα θέλει. Αν κάποιος το σταματήσει αυτό, οδηγούμαστε σε μια κατάσταση μη ομαλή, διότι σταματά το ανθρώπινο μυαλό και το σκλαβώνει. Μπορεί να μας λοβοτομήσουν κιόλας”».

«Σε άλλο σημείο δε της συνέντευξης είχε παραδεχθεί ότι ”η μουσική που ακούμε έχει κουσούρια, έχει εμπρησμούς εκκλησιών, έχει δολοφονίες”, ενώ αναφερόμενος στο συγκρότημά τους εξηγούσε ότι ”πάντα μας γοήτευαν το αντιχριστιανικό πνεύμα και η αρχαιότητα, όπως το καταλαβαίνεις και από το όνομά μας”. Οταν διαλύθηκε το συγκρότημα, εκείνος βρισκόταν μακριά για επαγγελματικούς λόγους. Μετά την εκ νέου είσοδο στο προσκήνιο ετοιμάζει έναν νέο δίσκο με τίτλο ”Ζήτω ο θάνατος”».

http://jungle-report.blogspot.gr/2016/05/mythicists-golden-dawn.html

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.