Δυνατή Ελλάδα

«Ραντεβού στη Ρώμη» για ένα… οικουμενικό παρεάκι

Στη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας «αλά μπρατσέτα» με την Ντόρα Μπακογιάννη, έχοντας στην παρέα και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου! Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά δεν είναι, μια και οι πρώην πρωθυπουργοί και η πρώην υπουργός μετέχουν στη συνεδρίαση της Monitoring Committee του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Την ώρα λοιπόν που οι πρώην σύντροφοι και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωναν το κόμμα τους, στη Ρώμη είχαμε «τα ύστερα του κόσμου»! Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -και σκληρός αντίπαλος κάποτε και της Δεξιάς, αλλά και του ΠΑΣΟΚ- εμφανίζεται να είναι αγκαζέ μαζί τους, αδιαφορώντας για το παρελθόν…

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», δηλαδή, όπως έλεγε και ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος μέσω των θρύλων ηθοποιών του. Ηταν τόσο ωραία η ατμόσφαιρα, που όλοι τους πήγαν και στην όπερα για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, όπου δόθηκε ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ της υψιφώνου Μυρτώς Παπαθανασίου.

Στα δε θεωρεία του θεάτρου, εκτός από την τριάδα, ήταν και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που συμμετέχει και αυτός στη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης των δεσμεύσεων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Είμαστε εδώ, με τον κ. Τσίπρα, τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Στυλιανίδη, σε μια συγκέντρωση η οποία έγινε για το Μonitoring Committee, όπου το αντικείμενο είναι τα θέματα παρακολούθησης της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σειρά χωρών. Είναι πολλές οι χώρες με τις οποίες πρέπει, πλέον, να ασχοληθούμε, και η συγκέντρωση αυτή μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να βρεθούμε και στην όπερα» ήταν τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη για αυτή την… αλλόκοτη σύνθεση! Μαθαίνουμε, δε, ότι ακολουθεί αντίστοιχο ταξίδι και στο Παρίσι. Ε, είναι να μην «κολλήσει» η νέα παρέα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.